Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Κρητικός... γάμος, γιά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή


Με ένα κρητικό... "γάμο", που θα ενώσει το Ποδόσφαιρο με τον Αθλητισμό, σχεδιάζει να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης Νίκος Τζώρτζογλου.

Η πρόταση του, που αφορά τριήμερο αθλητικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχει ήδη κατατεθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ και περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα πλαισιωθούν με μουσικές και χορούς από την Μικρά Ασία.



Την Παρασκευή στα γραφεία της ΕΠΣΗ έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ παραγόντων και εκπροσώπων των προσφυγικών συλλόγων της πόλης, με κεντρικό θέμα συζήτησης την πραγματοποίηση της ιδέας, που εδώ και πολύ καιρό είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, που έλκει την καταγωγή του από τη Μικρά Ασία.



Στην ενημέρωση, που έγινε πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ τόνισε ότι, γίνονται προσπάθειες να συμμετέχουν στην εκδήλωση η Εθνική ομάδα 2004 , η μικτή Legend Ευρώπης αλλά και μεγάλες ΠΑΕ με προσφυγικές καταβολές όπως είναι ο ΠΑΟΚ , η ΑΕΚ και ο Απόλλων, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή των Ηρόδοτου, ΠΟΑ, Μινωικής και φυσικά και άλλων ομάδων.