Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Γιατί δεν έγινε εξέταση DNA στα πρόσωπα, που κατήγγειλε για τον ομαδικό βιασμό της η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη?


Βαριά ερωτηματικά προκαλεί, για το πως αντιμετωπίστηκε ιατροδικαστικά η υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την άποψη του Προέδρου της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, ιατροδικαστού Γρηγόρη Λέοντα, έχουν γίνει αδιανόητες παραλείψεις είτε από την ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης, η οποία εξέτασε την 24χρονη Γεωργία, είτε από την Αστυνομία.


Ο κ. Λέων κράτησε επιφυλάξεις, στο πότε έγινε η εξέταση της κοπέλας και εάν γιά την καθυστέρηση ευθύνεται η Αστυνομία, ή η ιατροδικαστής, καθώς δεν έχει στα χέρια του έγγραφα, όπως είπε, αλλά τόνισε ότι, όσα περνάει χρόνος, σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει ο κίνδυνος, να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός ότι, έπρεπε να έχει ληφθεί βιολογικό υλικό από τα πρόσωπα, που κατήγγειλε η παθούσα ότι, τη βίασαν, προκειμένου να γίνει εργαστηριακός έλεγχος.

"Γιά να αποδειχτεί ένας βιασμός ή σεξουαλική κακοποίηση, είπε ο κ. Λέων, δεν αρκεί να εξεταστεί μόνον η παθούσα. Πρέπει να ληφθεί εργαστηριακό υλικό από τους καταγγελόμενους ως βιαστές. Και δεν εννοώ απλά τη λήψη σπέρματος, γιατί κάποιος μπορεί να παίρνει προφυλάξεις. Αλλά σάλιο, ιδρώτα, οτιδήποτε μπορεί να είχε βρεθεί στο σώμα της κοπέλας, για να ταυτοποιηθεί στη συνέχεια μέσω DNA με τους φερόμενους ω δράστες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έγινε λήψη βιολογικού υλικού εγκαίρως, καθώς τώρα τα στοιχεία από το σώμα της κοπέλας δεν υπάρχουν".