Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Ξέσπασε η οικογένεια Τοπαλούδη, μετά τη διακοπή της δίκης: "Κτήνη! Από το θεό να το βρείτε"! (ΒΙΝΤΕΟ)


Γιά εμπαιγμό, φώναζε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στο δικαστήριο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση, γιά διακοπή της δίκης, γιά τις 10 Μαρτίου.


"Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη", ήταν τα λόγια της χαροκαμένης Κούλας Τοπαλούδη, που στο δίκαιο ξέσπασμα της μίλησε για εμπαιγμό και ζήτησε, να της πληρώσουν τα έξοδα για να ξανακατέβει στην Αθήνα!

Σε κλίμα μεγάλης έντασης και συναισθηματικής φόρτισης ξεκίνησε η δίκη, γιά το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που έγινε στη Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018.

Οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας, ξέσπασαν σήμερα, μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου περί διακοπής της δίκης, μέχρι τις 10 Μαρτίου, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας ο νέος δικηγόρος του 22χρονου κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής.

Στο μεταξύ, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έκανε λόγο για έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο, τονίζοντας ότι θέλει πραγματικά ισόβια για τους δολοφόνους της κόρης του.



«Θα συναντήσουμε πρώτη φορά τους βιαστές και τους ειδεχθείς δολοφόνους του παιδιού μας. Είναι δύσκολο και σκληρό. Δυστυχώς όσο και να θέλουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ψυχολογική κατάσταση του γονιού που χάνει έτσι το παιδί του δεν γιατρεύεται ποτέ. Αναμένουμε να μείνει η ποινή έτσι όπως είναι πρωτόδικα. Αυτό ήταν κάτι που μας χαροποίησε μόνο στιγμιαία , δεν υπάρχει χαρά στην οικογένειά μας για αυτά δεν πληρώνει κανένας. Όχι μόνο για τη δική μας οικογένεια αλλά για όλες τις οικογένειες οι οποίες πλέον ζουν σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο.

Αυτό που θέλω να πω για άλλη μια φορά τα ισόβια επιτέλους για αυτά τα τέρατα θα πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια και θα το φωνάζουμε μέχρι να πεθάνουμε. Εάν κάποιοι δεν έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους θα τα ανοίξουν, εμείς είμαστε εδώ η ελληνική κοινωνία , οι γονείς της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Δώρας, της Καρολάιν, της Ερατούς είμαστε εδώ παρόντες για να φωνάζουμε», είπε λίγο πριν τη δίκη ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Στο δικαστήριο σήμερα παρών ήταν μόνο ο 24χρονος Ροδίτης.


Ο 20χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενος του, δεν μετήχθη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το νέο δικηγόρο του, ο οποίος ζήτησε χρόνο, γιά να μελετήσει τη δικογραφία, επειδή όπως είπε, ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση. Το δικαστήριο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποφάσισε τη διακοπή της δίκης.

Στο άκουσμα της  απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι είχαν έρθει από το Διδυμότειχο, από χτες,  για να παραστούν στη δίκη δεν άντεξαν και άφησαν την οργή και την αγανάκτηση τους, να ξεχειλίσει:
Oι φωνές τους συντάραξαν τη δικαστική αίθουσα:
«Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από τον Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Κούλα Τοπαλούδη.


Στο πλευρό της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε η Αννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια Τοπαλούδη και σε όλες τις οικογένειες, που θρηνούν παιδιά - θύματα βίας, εκδήλωσαν γυναίκες, που συγκεντρώθηκαν με πανό έξω από τα δικαστήρια.