Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Ξανά στο εδώλιο, γιά τρεις βιασμούς ο Λιγνάδης


Στο εδώλιο θα ξανακαθίσει ο Δημήτρης Λιγνάδης και θα δικαστεί από την αρχή, γιά τρεις βιασμούς, μεταξύ των οποίων και  γιά τον έναν από τους δύο,  γιά τους οποίους αθωώθηκε.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του ΜΟΔ, που έκρινε σε πρώτο βαθμό τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και του επέβαλλε 12ετή κάθειρξη γιά δύο από τους τέσσερεις βιασμούς, ενώ ανέστειλε την ποινή του, αφήνοντας τον ελεύθερο!

Την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης άσκησε η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χαλβά.Η εισαγγελική λειτουργός, αφού μελέτησε τα πρακτικά της δίκης και την αναφορά του συναδέλφου της Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος ήταν στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, άσκησε έφεση τόσο για το αθωωτικό σκέλος της απόφασης για τη μία υπόθεση βιασμού, όσο και ως προς το ύψος της ποινής για τις άλλες δύο περιπτώσεις βιασμού για τις οποίες αθώωθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, να επιβληθεί βαρύτερη ποινή στον σκηνοθέτη και να επιστρέψει στη φυλακή, αλλά και το αντίθετο.