Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Σάρωσαν οι γυναίκες, γιά τις κενές θέσεις Αντιπροέδρων στον Αρειο Πάγο!


Η Βουλή ψήφισε σήμερα τα πέντε φαβορί, γιά τις κενές θέσεις Αντιπροέδρων στον Αρειο Πάγο, καθώς ολοκληρώθηκε η ακρόαση των 13 Αρεοπαγιτών, που ήταν υποψήφιοι, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Πέντε γυναίκες Αρεοπαγίτες σάρωσαν στις ψήφους των βουλευτών, χωρίς αυτό, να είναι δεσμευτικό, καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει ποιές από τις υποψήφιες Ανώτατες Δικαστές θα καθίσουν στις θέσεις Αντιπροέδρων, που είναι κενές, καθώς αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης οι προκάτοχοι τους.

Αναλυτικά έλαβαν:

- Ζαμπέτα Στράτα 18 ψήφους και ήρθε πρώτη

- Μαριάνθη Παγουτέλη 17 ψήφους

- Μυρσίνη Παπαχιού 16 ψήφους

- Ελένη Φραγκάκη 15, ψήφους, όπως και η Μαρία Μουλιανιτάκη, με την οποία ισοψήφισε στην τέταρτη θέση

- Μαρία Κουβίδου 6 ψήφους, όπως και η Ολγα Σχετάκη - Μπονάτου, που επίσης έλαβε 6 και ισοψήφισαν στην πέμπτη θέση.

- Βασιλική Ηλιοπούλου 5 ψήφους

- Αικατερίνη Κρυσταλίδου 4 ψήφους, όπως και η Αικατερίνη Βλάχου, με την οποία ισοψήφισαν στην έβδομη θέση.

- Ανθή Γκάμαρη έλαβε 1 ψήφο, όπως συνέβη και με την Πηνελόπη Παρτσαλίδου - Κομνηνού, με την οποία ισοψήφισαν.

- Κανένα ψήφο δεν έλαβαν οι Αρεοπαγίτες Γεώργιος Κόκκορης και Βασίλειος Μαχαίρας.

Η Αρεοπαγίτης Βασιλική Ηλιοπούλου είναι η δικαστής, που έχει κληρωθεί να προεδρεύσει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η Αρεοπαγίτης Πηνελόπη Παρτσαλίδου - Κομνηνού μετείχε στη σύνθεση του συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, που απάλλαξε από τις κατηγορίες για στήσιμο σκευωρίας στην έρευνα της Νovartis τους Παπαγγελόπουλο - Τουλουπάκη, ενω στην ίδια υπόθεση απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους δύο εισαγγελείς Ντζούρα - Μανώλη και τους εκδότες και δημοσιογράφους.

Ο Αρεοπαγίτης Βασίλειος Μαχαίρας, ο οποίος δεν έλαβε κανένα ψήφο, είναι ο σύζυγος της ε.τ. Αρεοπαγίτη Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία ήταν η ανακρίτρια στην υπόθεση της δήθεν σκευωρίας της Novartis, για την οποία απαλλάχτηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη.Συνολικά ψήφισαν 23 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν και τρία λευκά.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική.