Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Καταπέλτης ο Χρ.Σεβαστιδης, για την υπόθεση Λιγνάδη και την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων


H αποφυλάκιση Λιγνάδη δίχασε και τη Δικαιοσύνη.

Μετά τη σκληρή και απειλητική ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εναντίον των διαφωνούντων με την κρίση του δικαστηρίου, που άφησε ελεύθερο, μετά τη 12ετή καταδίκη του το πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο εφέτης και πρώην Πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης, επιτίθεται με σχόλιο - καταπέλτη!

Ο κ. Σεβαστίδης, επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ της ΕΔΕ, διαχωρίζει τη θεση του από την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και κάνει λόγο γιά "πρωτοφανή στα χρονικά κομματική τοποθέτηση, που φτάνει στα «ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας».

Μάλιστα όπως σημειώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετατρέπεται σε "συνδικαλιστικό βραχίονα πολιτικού χώρου", υπονοώντας προφανώς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ   υπογραμμίζει τη στάση, που κράτησε η ΕΔΕ, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης επιτίθετο στους δικαστές που εξέδωσαν το απαλλακτικό βούλευμα για τη Novartis, όταν δεν τόλμησαν να τον κατονομάσουν καν.

Διαβάστε το σχόλιο του κ. Σεβαστίδη:

«H χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης είναι μία πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από τη στοχοποίηση, που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης, προφανώς, διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της ένωσης. Σήμερα ξεκάθαρα πλέον λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση. Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχείο. Δεν μιλάει με μισόλογα, αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αυτού του χώρου, που πριν μια βδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει, όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών".