Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Μέχρι της 29 Ιουλίου πρέπει να δώσει την εγγυοδοσία των 30.000 ευρω ο Λιγνάδης, γιά να αφεθεί ελεύθερος!


Μέχρι τις 29 Ιουλίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να έχει καταβάλει τo ποσόν των 30.000 ευρω, που του επέβαλε το δικαστήριο ως εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
Αυτή είναι η προθεσμία, που επέβαλλε στο σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το δικαστήριο, ως έναν από τους όρους, για την αναστολή της ποινής του, παραλληλα με εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα,  το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τόσο τα πρακτικά της δίκης όσο και οι μηνύσεις της υπεράσπισης σε βάρος όλων των μηνυτών του Λιγνάδη και των μαρτύρων, προκειμένου να δοθεί συνέχεια, στα παρελκόμενα της δίκης, εάν το κρίνει ο εισαγγελέας.

Μάλιστα,  το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία προς διερεύνηση και η εξουσιοδότηση, που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του καταγγέλοντα Δ.Μ., που δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη να καταθέσει.
Το δικαστήριο έκρινε ότι, πρεπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πλαστογραφίας της υπογραφής του καταγγέλλοντα στο έγγραφο της εξουσιοδότησης, προς το συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας.

Ακόμη, η έδρα απέρριψε το αίτημα να επιστραφεί στον Δημήτρη Λιγνάδη το κινητό του και ο φορητός του υπολογιστής, ενώ αφαίρεσε ομόφωνα τον χρόνο της προφυλάκισής του κατηγορουμένου από την ποινή που του επέβαλε.

Σε δηλώσεις του, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, με βάση τις ψήφους των μελών του δικαστηρίου επί της ενοχής, φαίνεται ότι ο εντολέας του «κατά την κρίση των τακτικών δικαστών είναι αθώος», ενώ συμπλήρωσε:
«Αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως είναι κατασκευασμένη η υπόθεση» .

H εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση, δήλωσε ότι, οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία, καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης

Επίσης ο συνήγορος των άλλων δύο καταγγελλόντων, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικό σκέλος της απόφασης.