Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Εφεση γιά την ποινή και την αποφυλάκιση Λιγνάδη μελετάει η Δικαιοσύνη

 Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας  μελετάει το ενδεχόμενο, να ασκήσει έφεση στην πρωτοβάθμια καταδικαστική απόφαση του ΜΟΔ, για το Δημήτρη Λιγνάδη. Η Προισταμένη της Εισαγγελιας Εφετων Μαρια Γκανε ζητησε να της διαβιβαστεί η πρόταση του Εισαγγελέα της εδρας του ΜΟΔ Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος ήταν καταπέλτης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ είχε προτεινει να μην αποφυλακιστεί.

Η κ. Γκανέ ζήτησε από τον κ. Κούντρια, να της υποβάλλει αναφορά, με την πρόταση του επί της ενοχής, επί των ποινών και για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της εφεσης, που δοθηκε στο σκηνοθετη και οδηγησε στην αποφυλάκιση του.

Η Εισαγγελία Εφετών, με παραγγελία της κ. Γκανέ θα μελετήσει, εαν αξιολογήθηκε  σωστά το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους 2 βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.