Η εκκωφαντική αφωνία της Δικαιοσύνης, για το εθνικό δράμα της Θεσσαλίας, προκαλεί ηχηρά ερωτηματικά.
Δυναμώνουν οι φωνές όσων διερωτώνται:
Πως είναι δυνατόν, σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές, που έχει βιώσει η χώρα, πέντε ημέρες μετά, να μην έχει κινηθεί ούτε μία δικαστική έρευνα, για τις ευθύνες και τα αίτια της εθνικής συμφοράς, με νεκρούς, αγνοούμενους, πνιγμένα ζώα και τεράστιες καταστροφές υλικοτεχνικών υποδομών, αγροτικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων, όταν σε πολύ μικρότερης έκτασης φονικές πλημμύρες, τα προηγούμενα χρόνια, η Δικαιοσύνη είχε κινηθεί άμεσα?
Ξεχνάμε ότι, στην κακοκαιρία "Ιανός", πριν από τρία χρόνια, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Πέτσας, είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για τους θανάτους και τις καταστροφές στο νομό, ενώ έξι χρόνια νωρίτερα, στην καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, ο τότε Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, κινήθηκε άμεσα, για να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές του Θριάσιου Πεδίου και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα?
Η μήπως ξεχνάμε ότι, από την τότε προκαταρκτική έρευνα του Εισαγγελέα Ζαγοραίου, κάθισαν στο εδώλιο 21 άτομα και καταδικάστηκαν οκτώ, μεταξύ των οποίων η τέως δήμαρχος της Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, δύο αντιπεριφερειάρχες και υπάλληλοι πολεοδομικών υπηρεσιών?
Δεν προβληματίζει τη Δικαιοσύνη το γεγονός ότι, παρά τα εκατομμύρια, που δαπανήθηκαν μετά τον "Ιανό", ο Θεσσαλικός κάμπος έμεινε ανοχύρωτος?
Δεν πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια της ελλιπούς θωράκισης της Θεσσαλίας έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων και να αναζητηθούν οι πάσης φύσεως ευθύνες?
- Ποια αντιπλημμυρικά έργα έπρεπε να γίνουν προς ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών της περιοχής?
- Η πολιτική προστασία λειτούργησε προληπτικά, ή κατόπιν εορτής?
Τα περί κλιματικής αλλαγής τα ακούσαμε και τα εμπεδώσαμε.
Το θέμα είναι, να μην αφήσουμε να γίνει η κλιματική αλλαγή, "διαβατήριο" για ΕΓ... ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΠ... ΑΛΛΑΓΗ!