Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτη νίκη Λιβάνη απέναντι στα Funds!


Μιά πρώτη νίκη απέναντι στον ολετήρα των Funds πέτυχε ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας Ηλίας Λιβάνης, ο οποίος κατάφερε να ανασταλεί ο πλειστηριασμός ακινήτου του στη Φιλοθέη, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα 13 Σεπτεμβρίου.

Ο Ηλίας Λιβάνης, γιός του ιστορικού και εμβληματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιβάνη, δικαιώθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνηγόρου του εκδότη Κωνσταντίνας Λεκκάκου, "το δικαστήριο με την απόφασή του, ακύρωσε πράξεις επίσπευσης πλειστηριασμού, που διενεργήθηκαν από την εταιρεία διαχείρισης «doValue Greece», καθώς δεν αποδείχθηκε, εκ των προσκομιζόμενων εγγράφων, η εκχώρηση της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης στην αλλοδαπή εταιρεία «Frontier Issuer Designated Activity Company», ως ο Νόμος και η Νομολογία απαιτεί. Εν συνεχεία, το Δικαστήριο, στα πλαίσια ασκηθείσας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, διέταξε την αναστολή του πλειστηριασμού του ακινήτου του Ηλία Λιβάνη, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης ρύθμισης οφειλών του ίδιου ατομικά, αλλά και της εταιρείας «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού".

Οπως αναφέρει σε άλλο σημείο:

"Με τις δύο αυτές δικαστικές κρίσεις: α) ακυρώθηκε η διαταγή πληρωμής, βάσει της οποίας επισπευδόταν ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος για τις 13/9/2023, β) ανεστάλη ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός του επιχειρηματία και γ) δίνεται η δυνατότητα για επίτευξη συνολικής ρύθμισης οφειλών του ίδιου και της εταιρείας «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΑΒΕ», μέσω της θεσμοθετημένης διαδικασίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού".