Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ενοχος και πάλι, όπως και πρωτόδικα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος


Ομόφωνα ένοχος, όπως πρωτόδικα, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 35χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για τη δολοφονία της 21χρονης συζύγου του Καρολάιν και το βασανιστικό θανάτου της σκυλίτσας της Ρόξυ. .

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τη θανάτωση του σκύλου, καθώς επίσης και για ψευδή κατάθεση και ψευδομαρτυρία που κατέστησε άλλο πρόσωπο κατηγορούμενο, για το θέατρο, που έπαιξε μετα..

Το δικαστήριο σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει την ποινή στον 35χρονο πιλότο, ο οποίος είναι απών από τη δίκη.

Στον πρώτο βαθμό, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και 11,5 έτη για τη θανάτωση της Ροξι και τις λοιπές αξιόποινες πράξεις.

Οι διορισμένοι συνήγοροι του 35χρονου, ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου. Ο εισαγγελεας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού, μιλώντας για μια πρωτοφανή υπόθεση και ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο, εξύφανε ένα σατανικό σχέδιο. Έκανε συνεδρίες μετά τη δολοφονία, δεν επέδειξε κανένα συναίσθημα. Η συμπεριφορά του ήταν πρωτοφανής», ανέφερε σχετικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της έδρας, ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο απορρίπτει αιτήματα που είχε προβάλει ο καταδικασθείς, όπως να εξεταστεί ο πατέρας της αδικοχαμένης 20χρονης, κ. Ντέιβιντ Κράουτς, αλλά και να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.