Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Μειοψηφία Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς Προεδρείο: "Μας απαξιώνετε'!

Γιά πρωτοφανή απαξίωση στα δικαστικά χρονικά κατηγορούν τα μέλη της μειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το ΔΣ του συνδικαλιστικού τους οργάνου, επειδή αρνείται τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Διαβάστε την ανσνκοίνωση

ΕΥΘΕΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ 311 ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτη
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά τη συγκέντρωση 311 αιτήσεων των μελών της Ένωσης, που ζητούν την άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την επίσημη υποβολή τους προς το προεδρείο της ΕΝΔΕ, αναμενόμενα ζητήθηκε από το τελευταίο η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος της Ένωσης κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος, ισχυριζόμενη ότι δήθεν πάσχει από τυπικές ελλείψεις και συγκεκριμένα ότι, οι αιτήσεις των συναδέλφων δεν απευθύνονταν στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ή ότι δεν φέρουν τις χειρόγραφες υπογραφές των μελών, άλλως ότι δεν αναφέρονται στις αιτήσεις των συναδέλφων όλα τα θέματα της έκτακτης Γ.Σ. Την άποψή της στήριξαν όλα τα μέλη του προεδρείου απορρίπτοντας το αίτημα 311 συναδέλφων!

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς για τα δικαστικά χρονικά απαξίωσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, περισσότερα από το 1/10 των μελών της Ένωσης, ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ., αποφαινόμενοι επί δημοσίως και αρμοδίως υποβληθέντος αιτήματος, που αφορά στα επείγοντα θέματα της Δικαιοσύνης: α) το μισθολογικό, β) την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη, γ) την ύλη του Ειρηνοδικείου και δ) την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας μας. Όμως, δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι στους οποίους έχει ανατεθεί το καθήκον της εκπροσώπησής μας, σήμερα προσπάθησαν με τεχνάσματα που προσβάλουν τη νοημοσύνη όλων των δικαστικών λειτουργών, να εμποδίσουν τη σύγκληση του Ανώτατου συλλογικού μας οργάνου. Η απόφαση αυτή, εκτός του ότι είναι ευθέως προσβλητική, αφού αρνείται στους συναδέλφους που απέστειλαν τις αιτήσεις, ένα σαφές καταστατικό τους δικαίωμα, αποτελεί ταυτόχρονα και μια βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατικής λειτουργίας της Ένωσης.

Ειλικρινά τέτοια θρασύτητα και τέτοιο κυνισμό έναντι του ίδιου του Σώματος δεν τα περιμέναμε ακόμα κι από αυτό το προεδρείο. Σκοπός της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι η συζήτηση και η διαμόρφωση θέσεων που θα αντικατοπτρίζουν τη βούληση της πλειοψηφίας των συναδέλφων. Εκείνοι, που σήμερα εμποδίζουν κάθε θεσμική συζήτηση στο εσωτερικό μας, για να συζητούν οι ίδιοι σε κλειστές συναντήσεις, που φοβούνται τη Δημοκρατία και τις διαδικασίες της, για να αποφασίζουν ερήμην του Σώματος και που δεν διστάζουν να εμπαίζουν φανερά τους συναδέλφους, ακυρώνοντας με προσχήματα την σαφή θέλησή τους, θα κριθούν σύντομα από το Δικαστικό Σώμα. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την τιμή και την αξιοπρέπεια του Δικαστικού Σώματος.