Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Οι καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη τρώνε τα σωθικά της Δημοκρατίας


Οι καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη, έχουν λάβει πλέον διαστάσεις καρκινώματος, που κατατρώει τα σωθικά της ίδιας της Δημοκρατίας.

Το κακό έχει παραγίνει και δεν αφορά μόνο τους ράθυμους δικαστές, που όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε υψηλόβαθμη συνάδελφος τους "αμείβονται με 4000 το μήνα και παράγουν έργο για 800 ευρώ", αλλά αγγίζει ακόμη και περιστατικά δολιότητας, για τα οποία υπάρχουν αναφορές και καταγγελίες!

Δεν θα μπούμε - προς το παρόν - σε περιπτωσιολογία, αλλά θα περιοριστούμε σε ένα ερώτημα:

Μήπως πρέπει να ελεγχθούν από την Επιθεώρηση του Αρείου Πάγου δικαστές, οι οποίοι χορηγούν κατά κόρον αναβολές σε δικηγόρους, οι οποίοι αξιοποιούν τα προβλήματα υγείας τους, όταν δεν τους "βγαίνει" ένα δικαστήριο?

H είναι τυχαίο ότι, αναβλήθηκε υπόθεση κακουργήματος, ενώ η δίκη είχε φτάσει στο τέλος της και λίγο πριν από την έκδοση της απόφασης ο συνήγορος υπεράσπισης επικαλέστηκε χρόνιο πρόβλημα υγείας, ούτως ώστε να αναβληθεί η δίκη, για να αλλάξει η σύνθεση του δικαστηρίου?

Δεν θα μπορούσε δηλαδή, να διακόψει το δικαστήριο, όταν μάλιστα ο Πρόεδρος στη συγκεκριμένη δίκη μειοψήφισε και ζήτησε να μην αναβληθεί η δίκη?

Η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, στο χαιρετιστήριο μήνυμα της προς τους δικαστές, ενόψει του νέου δικαστικού έτους, έτριξε τα δόντια λέγοντας:

"Δικαιοσύνη, η οποία απονέμεται με καθυστέρηση, ή ακόμη με προχειρότητα και αδιαφορία, τείνει να μην είναι Δικαιοσύνη"!

Με την ελπίδα, να κάνει πράξη τα λόγια της η κ. Κλάπα, επαγρυπνούμε...