Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Τ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα»


Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Τάκης Νικολούδης φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο Open» και σχολίασε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Νικολούδης:

Αν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Και οι δύο ομάδες ήταν καταπληκτικές, παίξανε ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Και νομίζω ήταν θετικό και για τις δύο ομάδες ότι δεν χάσανε και θα συνεχίσουν να κυνηγούν το πρωτάθλημα και όποιο παιχνίδι υπάρχει».

Για το ότι οι στοιχηματικές δίνουν φαβορί τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για τον τίτλο: «Αυτό είναι λογικό με την πορεία που κάνανε και με τα παιχνίδια που δώσανε, νομίζω ότι αυτές οι δύο ομάδες, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, να είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να διεκδικήσουν πιο εύκολα το πρωτάθλημα».

Αν η περσινή ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο: «Πράγματι νομίζω ότι η ΑΕΚ πήρε λίγο την κατηφόρα, δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις αυτό το διάστημα. Εντούτοις, κατάφερε να είναι κοντά στους πρώτους χωρίς να το αξίζει απόλυτα. Νομίζω θα έχουμε καλά παιχνίδια από εδώ και πέρα και ο καλύτερος ας προχωρήσει όσο μπορεί περισσότερο».

Αν η ΑΕΚ έχει θέμα με την άμυνα της: «Έχει θέμα και νομίζω είναι και κουρασμένη, έχει χάσει τη φρεσκάδα που είχε και δυσκολεύεται. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ανεβαίνει περισσότερο από τις άλλες ομάδες»

Αν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα πιάσει στον Ολυμπιακό: «Έχει κάνει τόσα ρίσκα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είναι εγωιστής, το κυνηγάει, αγαπάει την ομάδα του, τη θέλει πρώτη και θα δώσει ό,τι μπορεί περισσότερο και οικονομικά και επαγγελματικά».

Για τον Αλμέιδα: «Η ΑΕΚ όντως έπαιξε καλά πέρσι αλλά το τελευταίο διάστημα έχασε από την απόδοσή που είχε και ο Ολυμπιακός μπορεί να την έχει ξεπεράσει στο κυνήγι του τίτλου».

Η πρόβλεψη του για τον πρωταθλητή: «Πιστεύω ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός».

Ποια ομάδα είναι στην καρδιά του, η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός: «Νομίζω αγαπάς μια ομάδα οπού σε αγαπάνε. Νομίζω αυτή είναι η ΑΕΚ και με χαροποιεί που τη συμπαθώ λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες. Γιατί πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες και τα πάντα. Μου έδωσε κάποτε τα εύσημα ο Μπάρλος, ο μεγάλος πρόεδρος της ΑΕΚ, ότι γι αυτόν ήμουν από τους πιο καλούς παίκτες που πρόσφερε τα περισσότερα. Αλλά δεν το υιοθετώ γιατί υπάρχει ένας Μαύρος, υπάρχει ένας Μπάγεβιτς και άλλοι τόσοι μεγάλοι παίκτες και διεθνείς που δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις με τον εαυτό μου. Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ήθελε 23 λεπτά για να τελειώσει. Και είχα 23 λεπτά την μπάλα στα πόδια μου, δεν μπόρεσε κανείς να μου την πάρει και τέλειωσε το παιχνίδι. Ήταν πρωτοφανές, ήταν ένα από τα προσόντα που είχα. Με πήρε πέρσι ο Θωμάς ο Μαύρος για το Αρης-ΑΕΚ που έγινε η ανατροπή στο τέλος και μου είπε “καλά, δεν μπορούσες να παίξεις ακόμη 20 λεπτά;”. Ένας τεράστιος παίκτης της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Γιατί δεν έκανε το «άλμα» στην προπονητική: «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το κάνω με ευκολία. Ενώ οι ακαδημίες είναι κάτι το πολύ όμορφο, είμαι ο πρώτος που έκανε ακαδημίες στη Θεσσαλονίκη και έχω μια εγκατάσταση πολύ καλή και πορευόμαστε όλη η οικογένεια».