Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Πατέντα... ταχήτητας από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, για την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων


Το Πρωτοδικείο της Αθήνας έσπασε τα στερεότυπα και γιά πρώτη φορά, φέτος, εφάρμοσε... πατέντα ταχύτητας, για τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών εκλογών!

Το κυριότερο πρόβλημα ήταν τα αποτελέσματα της Περιφέρειας Αττικής, για τα οποία μέχρι τώρα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι είχαν διοριστεί σε εκλογικά τμήματα του Πειραιά, θα έπρεπε, μετά την καταμέτρηση, να παραδώσουν τους σάκους με τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ στη συνέχεια έπρεπε να μεταφέρουν τους σάκους με τα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας στο Πρωτοδικείο Αθήνας, για να γίνε

Ετσι, με απόφαση του Προέδρου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Χριστόφορου Λινού, για πρώτη φορά, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, που είχαν διοριστεί στα εκλογικά τμήματα του Πειραιά, δεν χρειάστηκε να μεταφέρουν τους σάκους με τα ψηφοδέλτια των Περιφερειακών εκλογών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου θα χανόταν πολύτιμος χρόνος.

Τι έγινε φέτος?

Mε απόφαση του Προέδρου του Πρωτοδικείου κ. Λινού, συνεργεία δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά, όπου έγινε εκεί η παράδοση των σάκων με τα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας από τους δικαστικούς αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων Πειραιά.

Μάλιστα, για να γίνει αυτό, εκταμιεύτηκε επιπλέον κονδύλι από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου στη συνέχεια οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια των Περιφερειακών Εκλογών, να μεταφερθούν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, για την ανακήρυξη των συνδιασμών, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Τετάρτη, ούτως ώστε στη συνέχεια να τυπωθούν τα νέα ψηφοδέλτια, για τους Δήμους, όπου θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Γιά πρώτη φορά φέτος, επίσης, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας διπλασιάστηκαν οι δικαστές, που παραλάμβαναν σάκους με ψηφοδέλτια, ώστε να κινηθεί ταχύτερα η διαδικασία.