Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Εισαγγελέας γιά Ν. Γεωργιάδη, που "καθάρισε": "Δεν το επιθυμώ, αλλά πρέπει..."

"Εσβησε" λόγω παραγραφής η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη, γιά υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, που φέρεται να είχε τελεστεί στη Μολδαβία και γιά την οποία του είχε επιβληθεί πρωτόδικα φυλάκιση 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, όπου επρόκειτο να δικαστεί σήμερα ο πρώην βουλευτής, έκρινε ότι, με τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα η υπόθεση έχει παραγραφεί.
Τη δυσαρέσκεια της δήλωσε η εισαγγελέας  της έδρας, η οποία υποστήριξε ότι, είναι υποχρεωμένη βάσει του νέου νόμου, να προτείνει την παραγραφή του αδικήματος, αν και δεν το επιθυμεί.
Η τοποθέτηση της εισαγγελέα έκανε αίσθηση, καθώς είπε:
"Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος, να ακολουθήσει το νόμο, ακόμη και εάν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα, πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα, να θεωρούνται ήσσονος σημασίας και να παραγράφονται όλα τα πλημμελήματα, ακόμη και αυτά, που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων".