Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Κατεψυγμένα... 160.000 ευρώ από τη ληστεία στο Βελβεντό!


Στην... κατάψυξη της Δικαιοσύνης παραμένουν επί έξι και πλέον χρόνια, περίπου 160.000 ευρώ, που φέρονται ότι, αποτελούν μέρος των κλοπιμαίων από την ληστεία της, τότε, Αγροτικής Τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, παρά το γεγονός ότι, συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, για την υπόθεση αυτή ο στενός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός και πέντε ακόμη νεαροί κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».
Οπως αναφέρει η στήλη  "Η ΕΝΟΧΟΣ", στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"|, η υπόθεση έφτασε στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έξι χρόνια μετά, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία στο μεταξύ εξαγόρασε την Αγροτική Τράπεζα, τώρα αποφάσισε να κινηθεί νομικά και να διεκδικήσει τα κλοπιμαία, που αποτελούν περιουσιακό της στοιχείο.
Μάταια προσπάθησε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελαροπούλου, που δίκαζε την υπόθεση, να καταλάβει, γιατί οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Πειραιώς δεν εμφανιστηκαν μέχρι σήμερα, για να διεκδικήσουν το ποσόν των 160.000 ευρω, το οποίο δεσμεύτηκε και κατασχέθηκε ως μέρος των 175.000 ευρω, που εκλάπησαν από την Τράπεζα στο Βελβεντό Κοζάνης, το Φεβρουάριο 2013.
Η δικηγόρος, η οποία εκπροσώπησε την Τράπεζα δεν είχε απαντήσεις, παρά τις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέα κ. Σακελαροπούλου και του δικαστηρίου.
Ακόμη πιό περίεργο είναι το γεγονός ότι, κανένας από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, μεταξύ των οποίων και οι κατηγορούμενοι, αφού κανένας τους δεν είχε κλητευθεί νομότυπα!
Αποτέλεσμα ήταν, να κηρυχθεί απαράδεκτη η συζήτηση της υπόθεσης, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί σε νέα δικάσιμο.
Ενα ακόμη τραγελαφικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι, ποσόν 4.000, από το δεσμευμένο και κατασχεθέν ποσόν των 160.000 ευρω, που θεωρούνται ως κλοπιμαία, ανήκουν και στα ΕΛΤΑ, τα οποία είχαν επίσης ληστέψει οι κατηγορούμενοι.
Ωστόσο, ούτε και από αυτή την τράπεζα έχει υπάρξει ενδιαφέρον, για την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία της!


Ο ΠΕΠΟΝΗΣ, Η NOVARTIS ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ..
Tι κοινό έχουν η υπόθεση της ληστείας του Βελβεντού και η Novartis;
Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη, των έξι κατηγορουμένων της ληστείας του Βελβεντού, ήταν ο τέως οικονομικός εισαγγελέας και πρώην αντεισαγγελέας ΑΠ Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος έβαλε στο αρχείο τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή σε βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για την υπόθεση της Novartis.