Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Κατακόκκινη Χριστουγεννιάτικη ... "αθωότητα" στον Αρειο Πάγο


Οαση γιορτής και χαράς στον Αρειο Πάγο σήμερα, με κάλαντα από τους μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης Τάξης Δημοτικού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, που ζωντάνεψαν τη γέννηση του Χριστού με τις φωνούλες τους!
Στην αίθουσα τελετών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, φορώντας κατακόκκινα σακάκια και με  τη λάμψη της παιδικότητας στα μάτια τους, τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε τρεις παραλλαγές, παρουσία του προέδρου ΑΠ Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και του εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, που το κατευχαριστήθηκαν.
Οι μικροί μαθητές έφεραν δώρα στους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, χριστουγεννιάτικες κάρτες, που τις έφτιαξαν με τα χέρια τους, ενώ άκουγαν με θαυμασμό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να τους εξηγεί πόσο σημαντικό είναι για το δικαστή το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου.
Την παράσταση έκλεψαν τα κάλαντα στην Ικαριώτικη παραλλαγή, ενώ ενθουσιασμένες υπάλληλοι της γραμματείας του Αρείου Πάγου τα σιγοτραγουδούσαν: "Δώστε μας κρασί να πιούμε...".
Υπαίτια της... χριστουγεννιάτικης έκπληξης υπάλληλος της γραμματείας του Δικηγορικού Συλλόγου, τα παιδιά της οποίας ήταν ανάμεσα στους μικρούς επισκέπτες.
Συγκινημένη από το σκηνικό και την ατμόσφαιρα, υπάλληλος της γραμματείας του ΑΠ, βρήκε το θάρρος να παραδεχτεί, ψιθυρίζοντας:
"Mε συγκινεί. Η αγνότητα και η αθωότητα εδώ μέσα...".