Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μπερδέματα... στη Δικαιοσύνη, για μία εισαγγελέα!


Μπερδέματα προκαλεί στη Δικαιοσύνη η κάλυψη της θέσης εισαγγελέα, που θα εποπτεύει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία... "ορφάνεψε", μετά από την αποχώρηση της εισαγγελέα εφετών Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία προήχθη σε αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, προκειμένου να καλυφθεί το κενό, που άφησε ο αδόκητος θάνατος του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αντώνη Λιόγα, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στη στήλη "Η ΕΝΟΧΟΣ", το θέμα αποτελεί σημείο... τριβής στα ανώτατα κλιμάκια της  Δικαιοσύνης, καθώς  δυναμώνουν οι ψίθυροι, που υποστηρίζουν ότι, υπάρχει ασυμφωνία, για το πρόσωπο της εισαγγελέα εφετών, που είναι υποψήφια, για τη θέση της επόπτη της ΕΥΠ.
Ακούγεται μάλιστα ότι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απέσυρε το αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για να εποπτεύει την ΕΥΠ η συγκεκριμένη εισαγγελέας εφετών.
Λέγεται ακόμη ότι, το θέμα αυτό συζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, αλλά κυρίως με τον εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, κατά την επίσκεψη του στο Ανώτατο Δικαστήριο, την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, γιά τις Χριστουγεννιάτικες ευχές.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται ότι, συμφώνησε, να παραμείνει η θέση εισαγγελέα επόπτη της ΕΥΠ κενή, μέχρι νεοτέρας και να καλυφθεί από τον εισαγγελέα, που εποπτεύει την Αντιτρομοκρατική Κώστα Τζαβέλα, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο, μπορεί, να ασκεί παράλληλα και καθήκοντα επόπτη της ΕΥΠ, όταν κωλύεται ο αρμόδιος εισαγγελέας.