Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Η "Λευκή Νύχτα"... του εισαγγελέα Λαμίας!

Με ένα ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο αποχαιρέτησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας ο μέχρι πρότινος προιστάμενος της, εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Πέτρος, ο οποίος μετατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Γιά το αντίο, ο κ. Πέτρος διοργάνωσε ενημερωτική εσπερίδα, με θέμα «Προκλήσεις της Μεταμνημονιακής Ελλάδας: Παιδεία, Δημόσια Τάξη,
Δικαιοσύνη και Οικονομία, ως Απαραίτητοι Παράγοντες Προόδου», η οποία έκλεισε με τελετή βράβευσης
των αριστούχων μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Φθιώτιδος, που σκόρπισε χαμόγελα χαράς και πολλή ελπίδα, για το αύριο.
Η βραδιά ξεκίνησε στις 5.30, χτες, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Πόλης, στην οποία έδωσαν το παρόν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, οι βουλευτές Γιάννης Οικονόμου από ΝΔ και Γιάννης Σαρακιώτης από ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Καραμανλής, ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραϊσκος, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Φούρλας, ο διοικητής Ασφάλειας κ.Κανέλλος και πολλοί άλλοι.
Δεν εμφανίστηκαν, αν και προσκλήθηκαν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζέρβας, οι βουλευτές ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς  και Θέμης Χειμάρας, όπως και ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.
Την εκδήλωση συντόνισε ο ε.τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Φώσκολος, ενώ κεντρικοί εισηγητές ήταν ο καθηγητής  Ποινικού Δικαίου – Ποινικής Δικονομίας Λεωνίδας Κοτσαλής, ο οποίος μίλησε γιά«Φαινόμενα Ανομίας, η Αντιμετώπισή τους και οι Νέοι Ποινικοί Κώδικες», ο διοικητής Α.Τ. Λαμίας Ευάγγελος  Αλεξανδρής, ο οποίος συνέδεσε: "Εγκληματικότητα, Δημόσια Ασφάλεια και Αντεγκληματική Πολιτική", η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα, που μίλησε για την «Η Παιδεία, ένα από τα Ισχυρά Εργαλεία για ένα Βιώσιμο Μέλλον: Δεδομένα και Ζητούμενα», και ο καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων Αγορών Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτης Αλεξάκης, που αναφέρθηκε στην «Ελληνική Οικονομία σε Σταυροδρόμι».
Η εξαιρετική εσπερίδα, από την οποία δεν έλειψαν οι "Δικογραφίες", έκλεισε με δείπνο στην λαμπερή και χριστουγεννιάτικη Λαμία, που χτες γιόρταζε τη "Λευκή Νύχτα" της, με τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά μέχρι πρωίας και τον κόσμο στους δρόμους, να χορεύει και να ξεφαντώνει με κλαρίνα και νταούλια.

Υ.Γ.Απορία της στήλης: Πως γίνεται τη βραδιά της γιορτής, ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Λαμίας, που τη διοργάνωσε, να έχει οριστεί μέλος της επιτροπής, που εξέταζε τους ασκούμενους δικηγόρους, με αποτέλεσμα, να αναγκαστεί να έρθει στην εκδήλωση δύο ώρες αργότερα;