Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Γιώργος Λιάνης: "Eαν τα βρουν οι τέσσερεις, τότε το ποδόσφαιρο θα πάει πολύ καλύτερα".. (video)


Για τα... "αγκάθια" του ποδοσφαίρου, που κανένας υφυπουργός Αθλητισμού δεν τόλμησε και δεν κατάφερε, να βγάλει, ο λόγος στην "Δίκη στο Open" την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, με καλεσμένους τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού  και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη και τον Μάκη Τριανταφυλόπουλο του Zougla.gr.
 Θωμαίδης: O Γιώργος Λιάνης υπήρξε ο μακροβιότερος υφυπουργός αθλητισμού όλων των εποχών και νομίζω ότι, είχατε δύο θητείες εσείς και ο κ. Ιωαννίδης. Και έχετε συναντήσει ισχυρούς άνδρες, μεγαλοεπιχειρηματίες, τον κ.Κόκκαλη, τον κ. Βαρδινογιάννη.. Περιμένατε αυτή την εξέλιξη, να υπάρξει τέτοια σύγκρουση, μεταξύ Μαρινάκη – Κόκκαλη;
Λιάνης: Δεν την περίμενα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένας τόσο μαγικός και άγνωστος κόσμος, όπου ο καθένας μπορεί να περιμένει οτιδήποτε. Εγώ δεν γνωρίζω τον κ. Μαρινάκη, έχω γνωρίσει τον κ. Κόκκαλη, θεωρώ ότι, ήταν ένας εξαιρετικός γιά την ομάδα του πρόεδρος, όπως πιστεύω και γιά τον κ. Μαρινάκη, με τα αποτελέσματα, που φέρνει. Θέλει το καλό. Δεν καταλαβαίνω, πως προέκυψε αυτό το θέμα. Δεν έχω καταλάβει. Και από την άλλη μεριά, δεν νομίζω ότι, το ίδιο το ποδόσφαιρο το ενδιαφέρει αυτό, αυτή η διαμάχη.
Θωμαίδης: Το επηρεάζει..
Λιάνης: Oχι. Ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό ίσως.. Το ποδόσφαιρο έχει τόσο δικά του προβλήματα, τόσο διαχρονικά, τόσο μακριά και από ΄μας, που είμασταν υφυπουργοί Αθλητισμού, που δεν μπορέσαμε να τα λύσουμε..
Θωμαίδης: Γιατί δεν μπορέσατε να τα λύσετε; Eσεις είσαστε ένας άνθρωπος, που γνωρίζετε βαθιά το ποδόσφαιρο και θυμάμαι μία συνέντευξη, που είχατε δώσει στην “Ελευθεροτυπία”, το Μάρτιο του 2004, όταν εξαντλήσατε και τη δεύτερη υπουργική θητεία κι είχατε πει, όταν σας ρώτησε ο δημοσιογράφος, “καλά, εσείς, που ξέρετε το ποδόσφαιρο, υπήρξατε και ποδοσφαιριστής, υπήρξατε ένας άνθρωπος του Τύπου, γιατί δεν μπορέσατε να φέρετε κοντά Κόκκαλη – Βαρδινογιαννη, τους μεγαλοεπιχειρηματίες; Kαι απαντήσατε τότε, “γιατί φοβόμασταν όλοι στην κυβέρνηση και τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη”.
Τριανταφυλλόπουλος: Μα ήταν κοντά. Ηταν φίλοι. Παίζαν Μπιρίμπα κάθε βράδυ...
Θωμαίδης: Με ποιόν;
Τριανταφυλλόπουλος: O Βαρδινογιάννης με τον Κόκκαλη
Θωμαίδης: Ο κ. Λιάνης τι θα κάνει ως υφυπουργός;
Λιάνης: Eγώ χαίρομαι για το μνημονικό σας. Τα έχω αποσβέσει από το δίσκο της μνήμης μου αυτά, αλλά λέω ότι, είναι μία ρεαλιστική προσέγγιση αυτή. Η δυσκολία στο ποδόσφαιρο είναι να μπορέσεις, να ισορροπήσεις απέναντι στους τέσσερεις προέδρους των μεγάλων ομάδων.
Αυτή η ηλεκτρική καρέκλα, που είναι η θέση του υφυπουργού αθλητισμού, επειδή χειραγωγείται ουσιαστικά και από την πολιτική και από το ίδιο το άθλημα, δεν τα καταφέρνει να ισορροπήσει ποτέ. Κατάλαβα λοιπόν ότι, εάν τα βρουν αυτοί οι τέσσερεις σε ένα δωμάτιο, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα, από οποιαδήποτε Πολιτεία. Αυτοί οι τέσσερεις πρέπει να δουν το προιόν. Το ποδόσφαιρο είναι ένα προιόν δικό τους, που πρέπει να καλυτερέψει. Δεν μπορεί να είναι το ίδιο ποδόσφαιρο, όπως ήταν παλιά.
Θωμαίδης: Πού να ΄ρθείτε σε κόντρα εσείς ή ο πρωθυπουργός της χώρας, με τον Κόκκαλη, το Βαρδινογιάννη ή τους μεγαλους, για να μην λεμε ονόματα τώρα.
Λιάνης: Τότε δεν γινόταν. Ηταν και πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί πως να ΄ρθείτε σε κόντρα; Eδώ ο Καραμανλής, που δεν ήταν και ο πιό θαρραλέος, τους είπε “Νταβατζήδες”, τους άλλαξε τα φώτα. Και δεν υπάρχει λύση; Mάλλον το καλύτερο είναι, αντί να βρεθούν σε ένα δωμάτιο, να εξαφανιστούν και οι τέσσερεις από δαύτους, για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο...
Δείτε την εκπομπή:
https://www.tvopen.gr/watch/13593/hdikhstoopen252f112f2019