Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

AΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚA ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ Η ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΤΙ, ΕΧΕΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο κορωνοϊός ήταν ο λόγος της ξαφνικής μεταγωγής από τις φυλακές  Κορυδαλλού στις  Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας, προχτές αργά τη νύχτα, της κατηγορούμενης, για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλας Ρούπα, συντρόφου του  Νίκου Μαζιώτη και φερόμενης ως  συναρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας;
Η αιφνιδιαστική μεταγωγή της 50χρονης κατηγορούμενης, η οποία κρατείται τα τελευταία χρόνια στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, πυροδότησε ανησυχία στις φυλακές Ελαιώνα και σενάρια ότι, πάσχει από κορωνοϊό, καθώς την έβαλαν σε ειδικά διαμορφωμενη πτέρυγα, όπου δεν προαυλίζεται με τις υπόλοιπες συγκρατούμενες της, ούτε και έρχεται σε επαφή μαζί τους.
Η συνήγορος της Μαριζάνα Κίκηρη, με την οποία επικοινώνησαν οι "Δικογραφίες" διέψευσε κατηγορηματικά ότι, η εντολέας της Πόλα Ρούπα πάσχει από κορωνοϊό και υποστήριξε ότι, ο λόγος που τη μετέφεραν στις Φυλακές Ελαιώνα οφείλεται στο γεγονός ότι, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις των κρατουμένων γυναικών, που έστειλαν υπόμνημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Εισαγγελία Πειραιά, στην Εισαγγελία Αθηνών, στον Άρειο Πάγο, στον Ιατρικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο, και την ΕΙΝΑΠ, καταγγάλοντας ότι, αποσιωπάται γιά λόγους τάξης και ασφάλειας το γεγονός ότι, υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού.
Μάλιστα οι γυναίκες κρατούμενες στον Κορυδαλλό, είχαν προχωρήσει  σε κινητοποιήσεις κρατώντας ανοικτά τους θαλάμους και τα κελιά τους, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη συνήγορο της, η "Πόλα Ρούπα μετήχθη στον Ελαιώνα, για να την απομονώσουν από τις συγκρατούμενες της στον Κορυδαλλό, τις οποίες ξεσήκωσε".
Οπως είπε η κ. Κίκιρη, η εν εξελίξει υπόθεση  στην οποία η Πόλα Ρούπα δικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υποθεση τρομοκρατίας στην Τράπεζα Πειραιώς, αναβλήθηκε επ΄αόριστον μετά την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηριων, λόγω της πανδημίας.
Με δεδομένο μάλιστα ότι, δεν γίνονται επισκεπτήρια, άρα ούτε και τον ανήλικο γιό της μπορούσε να δει, την μετήγαγαν στον Ελαιώνα και την κρατάνε απομονωμένη από τις συγκρατούμενες της και εκεί, για να μην τις επηρεάζει, όπως είπε η συνήγορος της, οποία συμπλήρωσε:
"Aντί να λάβουν μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στις φυλακές, με αποσυμφόρηση, έλαβαν μέτρα κατά της Πόλα Ρούπα".