Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Με... δανεικά από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας αγόρασαν αντισηπτικά στα δικαστήρια!


Αποτέλεσμα εικόνας για αντισηπτικα δικαστήριαΜε... δανεικά από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, προμηθεύτηκαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αντισηπτικά, καθώς δεν διατίθεται κονδύλι, παρά τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής στους χώρους των δικαστηρίων, κυρίως  στην Ευελπίδων και στο Εφετείο, όπου εισέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες, δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς, δικαστικοί υπάλληλοι αστυνομικοί και φυσικά κρατούμενοι.
Ακόμη και στον Αρειο Πάγο, που υπάρχει κάποιος... κουμπαράς, αποφασίστηκε η αυτοπροστασία δικαστών, εισαγγελέων και υπάλλήλων, δηλαδή να πληρώσει ο καθένας από την τσέπη του τα αντισηπτικά του, καθώς τα διαθέσιμα στο ταμείο, μόλις που επαρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες σε αντισηπτικά, δύο με τρείς ημέρες.
Ετσι, ο  Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Γεώργιος Γρίβας, αιτήθηκε από τον ΔΣΑ την προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση, για την κάλυψη της δαπάνης άμεσης προμήθειας 50 τεμαχίων αντισηπτικού υγρού από την αγορά, με την δέσμευση της επιστροφής του ποσού άμα τη εγκρίσει του αντίστοιχου ποσού από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με απαντητική επιστολή του, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημερώνοντας τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου ότι, ο ΔΣΑ θα συνδράμει, όπως κατ’ επανάληψιν έχει πράξει, στην ικανοποίηση τουαιτήματος προσωρινής κάλυψης της δαπάνης, ενόψει του κατεπείγοντος χαρακτήρα της ανάγκης προμήθειας των αιτούμενων αντισηπτικών μέσων για την κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος δημόσιας υγείας που έχει ανακύψει.

Έτσι,  με ευθύνη της Διοίκησης του Πρωτοδικείου θα τοποθετηθούν 50 φιάλες αντισηπτικού υγρού στους χώρους της τ. Σχολής Ευελπίδων, πέραν των όσων έχει τοποθετήσει ο ΔΣΑ στους δικούς του χώρους ευθύνης.
Στο μεταξύ, σε έκτακτη συνάντηση του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, και του Συμβούλου του ΔΣ του ΔΣΑ, Ιωάννη Κάπου, με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, ενόψει της συνεχιζόμενης αποχής των δικαστικών υπαλλήλων μέχρι και την Τρίτη 10.3.2020 από ώρα 09.00 – 11.00, και της ανάγκης λήψης προληπτικών και προστατευτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού, αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Προς αποφυγή συνωστισμού στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων (καταθέσεις) και στο Τμήμα Προσημειώσεων τη Δευτέρα 9.3.2020 και την Τρίτη 10.3.2020 θα τηρείται σειρά προτεραιότητας που θα προκύπτει από τη συμπλήρωση λίστας κατά την προσέλευση των πληρεξουσίων δικηγόρων, με μέριμνα της γραμματείας.
2. Προς αποφυγή συνωστισμού και αναμονής των δικηγόρων στο Τμήμα Δημοσίευσης Αποφάσεων Τακτικής Διαδικασίας (κτ. 13) ο ΔΣΑ θα διαθέσει έναν υπάλληλο για την υποβοήθηση των γραμματέων και την επιτάχυνση της διαδικασίας.
3. Προς το σκοπό περιορισμού της αναμονής των συναδέλφων στην πορεία μηνύσεων (ισόγειο Κτ. 16) ο ΔΣΑ θα διαθέσει έναν υπάλληλο αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων, με το ισχύον σύστημα προτεραιότητας. Παραλλήλως, θα είναι δυνατή η ενημέρωση των συναδέλφων για την πορεία μήνυσης από τον Η/Υ που είναι εγκατεστημένος στην Αίθουσα του ΔΣΑ στο Κτ. 12.