Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Ξένη Δημητρίου: "Ψέμματα τα περί Ρασπούτιν"!


Αρνήθηκε τα περί “Ρασπούτιν” η τέως εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου, στην πολύωρη κατάθεση της στον αντεισαγγελέα ΑΠ Ευάγγελο Ζαχαρή, που διερευνά, εάν η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην υπόθεση της Novartis, ενήργησε με σκοπιμότητα.
Η κ. Δημητρίου, η οποία κατέθεσε επί 11 ώρες, διέψευσε απόλυτα τον αντεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή και την τέως εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, γιά όσα είπαν στις καταθέσεις τους, τόσο στους αντεισαγγελείς ΑΠ Ζαχαρή και Σοφουλάκη, όσο και στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Η εξέταση της πρώην ανώτατης εισαγγελικού λειτουργού κρίθηκε αναγκαία, μετά από όσα είχε πει στη συμπληρωματική του κατάθεση ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής ότι, η κ. Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν», όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση τριών πολιτικών.
«Ουδέποτε μου ανέφερε ο κύριος Αγγελής, περί σκευωρίας Τουλουπάκη – Ρασπούτιν, αναφορικά με την έρευνα της υπόθεσης Novartis και φυσικά ουδέποτε μίλησα εγώ προς αυτόν για φυσικό πρόσωπο, το οποίο υποκρύπτεται πίσω από την ονομασία «Ρασπούτιν»… φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες ότι, υποστήριξε η τέως εισαγγελέας ΑΠ.
Η κ. Δημητρίου στην κατάθεση της, για τις αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, υποστήριξε, πως όταν διάβασε την πρώτη, ένιωσε να χάνει τις αισθήσεις της και της παρουσιάστηκε αφόρητος ίλιγγος, ο οποίος παρά την επίσκεψη της σε γιατρό συνέχιζε να την ενοχλεί και αρκετές μέρες μετά.
«Μόλις με είδε έτσι, (είπε αναφερόμενη στην αντίδραση του Γιάννη Αγγελή) μου πήρε την αναφορά από τα χέρια και μου είπε να ηρεμήσω και θα την ξανακοιτάξει. Φυσικά του είπα, τι είναι αυτά που γράφεις, έχεις αποδείξεις; Πήρε την αναφορά και βγήκε απ’ το γραφείο μου. Εγώ εξακολούθησα να έχω απίστευτο ίλιγγο, με αποτέλεσμα να φύγω για λίγο και να ζητήσω την συμβουλή ωτορινολαρυγγολόγου».
Κατά την κυρία Δημητρίου ο κ. Αγγελής, ως επόπτης, τότε, της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, είχε την άποψη ότι πρέπει να γνωρίζει την ουσία της ερευνώμενης υπόθεσης, εν προκειμένω για την Novartis, ενω αυτό δεν έβρισκε σύμφωνη την ίδια.
Αναφερόμενη στην προκάτοχο της κ.Τουλουπάκη, αντεισαγγελέα εφετών Ελένη Ράϊκου είπε ότι, δύο μέρες πριν την παραίτηση της, την είχε επισκεφθεί στο γραφείο της και σε τίποτα η παρουσία της εκεί, δεν προμήνυε, τι θα ακολουθούσε τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
«Η άποψή μου είναι πως η κ.Ράικου δεν είχε κανένα σκοπό και δεν αντιμετώπισε κατά την άσκηση των καθηκόντων της κανένα πρόβλημα, ικανό να την οδηγήσει στην θέλησή της να αποχωρήσει από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, εκτός από το δημοσίευμα του Documento σε βάρος της», είπε η κ. Δημητρίου.