Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (3): Δεν είμαι ο Ρασπούτιν. Είμαι ο... Καμπούρης"!


Αποποιήθηκε, για μία ακόμη φορά το προσωνύμιο Ρασπούτιν, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος στη συνέντευξη, που έδωσε την περασμένη Δευτέρα στον Κυριάκο Θωμαίδη και στη Μαίρη Μπενέα, στη "Δίκη στο Open", το απέδωσε σε... φαντασίωση, όπως χαρακτηριστικά είπε, της τέως εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, την οποία χαρακτήρισε "από τους πρωτεργάτες της ιστορίας σε βάρος του".
Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε: "Λόγω της κυρτότητας της πλάτης, με αποκαλούσαν κάπως... Αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση με το Ρασπούτιν. Ο Ρασπούτιν δεν ήταν καμπούρης. Ηταν ευθυτενής και με πλούσια σωματική ρώμη και άλλα... προσόντα! Αρα και το καμπούρης, που θα μπορούσε κανείς να με χαρακτηρίσει, δεν έχει καμμία σχέση με το Ρασπούτιν. Πάλι στη φαντασίωση πέφτουμε της κ. Ράικου".
Οι "Δικογραφίες" δημοσιεύουν τμηματικά, αυτούσια, τη συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, όπου ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε γιά τη Διαφθορά, το Κοριόπολις, το Ρασπούτιν και την τέως εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου:
Δείτε την εκπομπή (https://www.tvopen.gr/watch/21327/hdikhstoopen022f032f2020) από το 00.34.00.


ΘΩΜΑΙΔΗΣ: θα είχε ενδιαφέρον να μας πεί ο κ. Παπαγγελόπουλος την άποψη του, γιά έναν τομέα ευθύνης του, όπως ήταν το θέμα της Διαφθοράς, στο οποίο είχε Γενικό Γραμματέα τον κ. Βασιλειάδη. Θυμάμαι τον κ. Παπαγγελόπουλο, να βραβεύει τον κ. Σούρλα, που όταν ήρθε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το Φλεβάρη, του είπε "Αντε γειά". Και μάλιστα λέγατε εκεί στη βράβευση κ. υπουργέ ότι, πατάμε πάνω στην Αρχή Διαφάνειας του κ.  Σούρλα. Αναρωτιέμαι, στοιχηματική απάτη, χειραγώγηση αγώνων, όλα αυτά δεν είναι ζητήματα Διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, για να τα αντιμετωπίσετε και γιατί δεν κρατήσατε και τον κ. Σούρλα - όχι εσείς, η Κυβέρνηση εννοώ - δεν είναι προσωπικό το ζήτημα.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Βάζετε πολλά θέματα... Κατ΄αρχήν ο κ. Σούρλας δεν ξέρω πως απομακρύνθηκε, απομακρύνθηκε το Φεβρουάριο του 2015, εγώ έγινα υφυπουργός το Μάιο, τον Ιούνιο... Και θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή, να δούμε και πως έγινα υφυπουργός. Για να απαντήσω σε μερικούς κακοήθεις.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Να το μάθουμε κι αυτό. Ποιός σας πρότεινε;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: O κ. Σούρλας, βεβαίως, έχει δώσει μάχη κατά της Διαφθοράς. Και σαν βουλευτής και έχει πέσει θύμα των διεφθαρμένων. Τώρα, γιατί δεν τον κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να το ξέρω.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Οχι, όχι. Λέω τα χειραγωγημένα, στον τομέα ευθύνης σας, στο ποδόσφαιρο και η στοιχηματική απάτη, δεν έχουν σχέση με τη Διαφθορά;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ μπέρδευα λίγο τον κόσμο και το εκμεταλεύονται αυτό και οι άθλιοι κατήγοροι μου. Ο υπουργός κατά της Διαφθοράς δεν είναι εισαγγελέας. Δεν μπορεί να παίρνει καταθέσεις, να κάνει κατασχέσεις. Ν ασκεί διώξεις.Δεν ήταν θέμα δικό μου. Υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Εμείς συντονισμό είχαμε. Και διευκόλυνση του έργου. Νομοθετικές πρωτοβουλίες.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Eγώ μιλάω, για το νομοθετικό πλαίσιο. Δεν μιλάω για ανακριτικές διαδικασίες. Νομοθετικές πρωτοβουλίες. Λέτε θα το έκανε το Υπουργείο Αθλητισμού. Η ο κ. Κοντονής, ή ο κ. Βασιλειάδης.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Eμένα δεν μου αρέσει να επιρρίπτω ευθύνες, ούτε στον Κοντονή, ούτε στον κ. Βασιλειάδη. Γιατί δεν ξέρω τα δεδομένα του υπουργείου τους.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πάντως κ. υπουργέ, έχουν γίνει μεγάλες δίκες στην Ελλάδα, για το ποδόσφαιρο, το Κοριόπολις σας θυμίζω, δεν προχωρήσανε επειδή έγιναν βιαστικά. Δηλαδή, για παράδειγμα, στην υπόθεση του Κοριόπολις, πέντε ημέρες πριν από το πρώτο Μνημόνιο, προχώρησε η διαδικασία και δεν ευοδώθηκε ιδιαιτέρως. Διακόσιοι κατηγορούμενοι, τέσσερεις άνθρωποι στη φυλακή και μόνον είκοσι έφτασαν στο τέλος.
ΜΠΕΝΕΑ: Να σας πω κάποια επιπρόσθετα στοιχεία κ. υπουργέ, επειδή έχω καλύψει..
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Tα παρακολουθώ τα της Δικαιοσύνης.
ΜΠΕΝΕΑ: Εαν μου επιτρέπετε.. Εχω καλύψει την υπόθεση και ξέρετε πόσα χρόνια είμαι στο ρεπορταζ.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Aρα μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου επαναφέρετε στη μνήμη τα γεγονότα.

ΤΟ... ΠΙΣΤΟΛΙ 


ΜΠΕΝΕΑ: Θα σας το επαναφέρω στη μνήμη. Και να σας επαναφέρω μία υπόθεση, που έχει παίξει ιδιαίτερο ρόλο και στη δικαστική και στην ποδοσφαιρική ιστορία. Είναι η υπόθεση του Κοριόπολις, η οποία ξεκίνησε από μία έρευνα από την τότε προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου και την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, που ήταν το... "πιστόλι" στην έρευνα της Εισαγγελίας. Εσείς ξέρετε τι ενοοώ.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι εννοείτε;
MΠΕΝΕΑ: Eννοώ ότι, έκανε ολη τη δουλειά. Επαιρνε τις καταθέσεις..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Tη δουλειά της έκανε η γυναίκα. Γιατί το λέτε αυτό;
ΜΠΕΝΕΑ: Mα το πιστόλι κ. Θωμαίδη δεν το λέω με κακή έννοια. Ο εισαγγελέας, που λέμε "πιστόλι", κάνει όλη τη δουλειά. Αυτό εννοώ.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει και κακή έννοια βέβαια. Αλλά εάν το λέτε με την καλή..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ως κακή ακούστηκε..
ΜΠΕΝΕΑ: Kαλά, το πιστόλι δεν είναι πάντα κακό. Ενα πιστόλι μπορεί να κάνει και καλό.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Aυτό πρώτη φορά το ακούω.. Συνεχίστε όμως..
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Oταν είσαι σε άμυνα.
ΜΠΕΝΕΑ: Ακριβώς! Με κατάλαβε ο κ. Παπαγγελόπουλος.. Λοιπόν, έγινε μια έρευνα και ασκήθηκε μία δίωξη, για το Κοριόπολις. Η δίωξη ασκήθηκε παραμονές του πρώτου Μνημονίου. Ηταν τυχαίο; Γιατί όπως φάνηκε εκ των υστέρων, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ασκήθηκε η δίωξη 23 Ιουνίου, όλοι οι δικαστικοί συντάκτες το θυμόμαστε. Και λίγες ημέρες μετά ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο.Η υπόθεση αυτή στη συνέχεια κατέπεσε.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Αποδομήθηκε η αλήθεια είναι.. Εγιναν και πολλά λάθη στην ανακριτική διαδικασία.
ΜΠΕΝΕΑ: Προφυλακίστηκαν άνθρωποι και μετά..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Mπήκε και ειδικός εφέτης ανακριτής και δεν έγινε η δουλειά έτσι, όπως θα έπρεπε να γίνει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, επειδή ήταν και διοικητής της ΕΥΠ, πρέπει να σας πως ότι, η αλληλογραφία των ανακριτών με την ΕΥΠ είναι συγκλονιστική. Την είχαμε αποκαλύψει. Δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. θέλουμε την άποψη σας
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: H κ. Ράικου και ασχολούμαι μαζί της, γιατί είναι από τους πρωτεργάτες της ιστορίας σε βάρος μου..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Toυ προσωνυμίου σας πρωτεργάτης

"ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΝΑΙ. ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΟΧΙ"!

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι μόνον... φαντασίωση της κ. Ράικου, η οποία πρέπει να ερωτηθεί, γιατί έχει φαντασίωση το Ρασπούτιν!
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ρασπούτιν.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.  Και επαναλαμβάνω. Είναι η μόνη, που έχει πει αυτό το όνομα. Ακόμη και ο κ. Αθανασίου, που με ξέρει περισσότερα χρόνια και δεν έχει λόγους, να μου φερθεί καλά είπε ότι, 40 χρόνια, που με ξέρει, δεν το έχει ακούσει αυτό το όνομα.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πως σας αποκαλούσαν στη Δικαιοσύνη; Δεν σας αποκαλούσαν Ρασπούτιν;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι βέβαια. Αυτό το όνομα το εφεύρε η κ. Ράικου, γιαυτό και λέω ότι, είναι φαντασίωση της και πρέπει να ερευνηθεί, γιατί έχει τέτοια φαντασίωση, δύο χρόνια μετά από την παραίτηση της.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Γιατί λέτε φαντασίωση; Προφανώς το συνδέετε με την ιστορία του Ρασπούτιν;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Eννοώ ότι, η κ. Ράικου το φαντάστηκε. Δεν ξέρω, για ποιούς λόγους, δεν είμαι ψυχίατρος. Ούτε ξέρω τα κρυφά απωθημένα της.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Eίχατε άλλο προσωνύμιο στην Ελληνική Δικαιοσύνη;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ΄αρχήν, εμένα οι συνάδελφοι μου μ΄αγαπούσαν και με τιμούσαν.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ε, καλά, το προσωνύμιο, δεν είναι κακό..
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρω ότι, με αποκαλούσαν, λόγω της κυρτότητας της πλάτης, με αποκαλούσαν κάπως. Επειδή έπαιζα μπάλα και σήκωνα βάρη, έχω μία κυρτότητα στην πλάτη. Αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση με το Ρασπούτιν. Ο Ρασπούτιν δεν ήταν καμπούρης. Ηταν ευθυτενής και με πλούσια σωματική ρώμη και άλλα... προσόντα! Αρα και το καμπούρης, που θα μπορούσε κανείς να με χαρακτηρίσει, δεν έχει καμμία σχέση με το Ρασπούτιν. Πάλι στη φαντασίωση πέφτουμε της κ. Ράικου.





Οι "Δικογραφίες" δεν υιοθετούν χαρακτηρισμούς και απόψεις.
Η συνέχεια στο επόμενο.