Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

“ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”


Μιά ημέρα πριν η Τουρκία κλείσει τα χερσαία σύννορα της με τη χώρα μας λόγω κορωνοϊού, το είχε ήδη ζητήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με επιστολή, που του απέστειλε την περασμένη Τρίτη 17 Μαρτίου, στην οποία ζητούσε την παρέμβαση του, για την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή των συννόρων από την εξάπλωση της πανδημίας.

Στην επιστολή τους, οι δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης διαμαρτύρονταν, για την καθημερινή ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα, μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών και εμπορικών φορτίων προερχόμενων από την Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος προσπαθούσε να αποκρύψει ότι, είχε ακόμη και θανάτους από τον κορωνοϊό και τόνιζαν:
Ο Έβρος, ο οποίος ήδη σηκώνει το βάρος της φύλαξης των συνόρων μας, έρχεται ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τον αυξημένο κίνδυνο μαζικής εισαγωγής του κορονοϊού.
Επειδή από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, λάβαμε την ενημέρωση, ότι παρατηρήθηκαν επιχειρήσεις αντιμετώπισης υγειονομικών περιστατικών, από την άλλη πλευρά των συνόρων, για τα οποία δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.
Τα ως άνω, σε συνδυασμό με το πλήθος διεθνών δημοσιευμάτων περί απόκρυψης από πλευράς της Τουρκίας, των πραγματικών αριθμών των κρουσμάτων, επιβάλλουν την άμεση λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Διαφορετικά, η προσπάθεια όλων μας για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, κινδυνεύει να ακυρωθεί ενόψει της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς της Τουρκίας”.