Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός και δίκη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εν αναμονή...


Αγνωστο παραμένει ακόμη, τι θα γίνει σήμερα, με τη δίκη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, την περίοδο 2004-05 και εάν το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα ανακοινώσει απόφαση περι της ενστάσεως παραγραφής του αδικήματος της απιστίας, που είχε τεθεί στην προηγούμενη δικάσιμο τον Αλέξη Κούγια, που εκπροσωπεί δύο εκ των κατηγορουμένων.
Μετά την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, λόγω κορωνοϊου, η δικαδικασία στο Ε Τριμελές έχει ξεκινήσει μεν, αλλά το δικαστήριο προς το παρόν δικάζει μόνον υποθέσεις με κρατούμενους και δεν έχει ενημερώσει, για περαιτέρω.
Η δίκη γιά τα τηλεοπτικά δικαιώματα ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου, αλλά το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία, καθώς είχε τεθεί θέμα παραγραφής του αδικήματος της απιστίας.
\Εάν γίνει δεκτο ότι, είναι παραγεγραμμένη η κατηγορία, τότε η υπόθεση τελειώνει σήμερα.

Στο εδώλιο κάθισαν οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης,  Γιωργος Γκιρτζίκης (ως ταμίας την επίμαχη περίοδο), οι πρώην αναπληρωτές πρόεδροι Βασίλης Χατζηαποστόλου - Γιάννης Οικονομίδης, οι σύμβουλοι Γιώργος Σιντόρης - Σωκράτης Παπαδόπουλος και οι επιχειρηματίες Πασχάλης Παπαδόπουλος - Γιώργος Κόγιας (ο τελευταίος απουσίασε).
Η ένσταση παραγραφής ειχε τεθεί από τον Αλέξη Κούγια, που εκπροσώπησε τους Βασίλη Γκαγκάτση και Γιώργο Σιντόρη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι, οι κατηγορούμενοι «είναι αθώοι και δεν υπάγονται στο αδίκημα της απιστίας. Οι συμβάσεις είναι άκυρες».
Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι η ζημιά για την ΕΠΟ δεν ήταν 300.000 ευρώ αλλά το 30% του συγκεκριμένου ποσού, δηλαδή 90.000 ευρώ αφού το υπόλοιπο 70% η Ομοσπονδία το μοίρασε στις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο θεσμό εκείνη την περίοδο. Επειδή, όπως τονίστηκε, έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν το
περασμένο καλοκαίρι στον ποινικό κώδικα για κακουργηματική απιστία πρέπει η ζημιά να είναι 120.000 ευρώ, και η ζημιά στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 90.000. η κατηγορία για τους «8» δεν είναι κακούργημα αλλά πλημμέλημα και έχει παραγραφεί.
Παρουσιάστηκε μάλιστα, έγγραφο από την ΕΠΟ που επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ενώ κατέθεσαν και νομικοί της ΕΠΟ που ισχυρίστηκαν το ίδιο, ότι η ζημιά ήταν 90.000 ευρώ.