Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Kορωνοϊός: Ποδόσφαιρο με το... θάνατο!

Με μάσκες μπήκαν στο γήπεδο παίκτες της Γκρέμιο, για να διαμαρτυρηθούν, για το ότι, δεν ανεστάλη το πρωτάθλημα στη χώρα τους, εν μεσω κορωνοϊού.

Το αντιγράφουμε από το site soccerplus:

"Αγώνες με παίκτες που φορούν μάσκες και διαιτητές που τους κλείνουν έξω απ' το γήπεδο

Όπως είναι γνωστό τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν ανασταλλεί προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση του κορωναϊου. Για παράδειγμα Μπουντεσλίγκα, Serie A, La Liga, Πρέμιερ Λιγκ και η δική μας Super League είναι μεταξύ των πρωταθλημάτων που έχουν σταματήσει.
Αντίθετα διεξήχθηκαν κανονικά πρωταθλήματα σε Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Σιγκαπούρη και Βιετνάμ, ενώ στην Λευκορωσία είχε κύπελλο.
Στην Τουρκία αλλά και σε άλλες χώρες υπήρξαν αντιδράσεις για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου εν μέσω πανδημίας.
Οι παίκτες της Γκρέμιο μπήκαν στο γήπεδο φορώντας λευκές μάσκες υπό το φόβο του κορωναϊού και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι έπρεπε να παίξουν κάτω από τον φόβο ιού που αναπτύσσεται έντονα και στην χώρα της Νότιας Αμερικής.
«Αυτή η διαμαρτυρία των παικτών να μπουν στο γήπεδο με μάσκες καθιστά σιωπηρή την υποστήριξή μας για τη διακοπή του πρωταθλήματος», δήλωσε ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Γκρέμιο. Πάουλο Λουζ συμπληρώνοντας: «Η ζωή πρέπει να έχει προτεραιότητα». Στον αγώνα δεν επετράπη η είσοδος οπαδών.
Ο προπονητής του Φλαμένγκο. Ζόρζε Ζεζούς, ζήτησε τη διακοπή του πρωταθλήματος, λέγοντας ότι οι παίκτες έπρεπε να προστατεύονται επειδή «δεν είναι υπεράνθρωποι».
Στην Αργεντινή, η Ρίβερ Πλέιτ αρνήθηκε αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο Τουκουμάν το Σάββατο (14/03). Ο σύλλογος του Μπουένος Άιρες έκλεισε το γήπεδο, αφήνοντας τους διαιτητές και μια ομάδα ανθρώπων της Ατλέτικο έξω από αυτό".