Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Δέκα μήνες φυλακή σε Κούγια - Κουρτάκη, γιά υποκλαπείσα συνομιλία Κακέτση


Φυλάκιση πέντε μηνών στον καθένα, επέβαλλε  πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά, στον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και στον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, που ήταν κατηγορούμενοι, μετά από μήνυση του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, γιά υποκλοπή ιδιωτικής συνομιλίας του .
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Αλέξης Κούγιας  υπέκλεψε ιδιωτική του συζήτηση με τον Στηβ Κακέτση, στην οποία εμφανιζόταν ως σκευωρία η εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης, με το πλοίο «Noor One».
Με την ίδια δικαστική απόφαση, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά έκρινε ένοχο τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, επειδή παρουσίασε την ιδιωτική συνομιλία Κούγια-Κακέτση, σε δημοσίευμα του site των «Παραπολιτικών» στις 7-9-2017.
Το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον Αλέξη Κούγια και ένα ελαφρυντικό στον Γιάννη Κουρτάκη, που είχε αποτέλεσμα να επιδικαστεί  ποινής των πέντε μηνών στον καθένα εκ των κατηγορουμένων.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Νίκου Φιστόπουλου, ο οποίος είχε επίσης προτείνει ποινή φυλάκισης 5 μηνών στον καθένα. 
Ο επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης, ο οποίος εκείνο το διάστημα εκπροσωπείτο νομικά σε υπόθεση του από τον Αλέξη Κούγια, κατέθεσε μήνυση, γιά την υποκλοπή της συνομιλίας τους εν αγνοία του.
Σε ηχογραφημένη συνέντευξη και δηλώσεις του, ο Αλέξης Κούγιας αναφερόταν στην ιδιωτική συζήτηση, που είχε με τον Στηβ Κακέτση, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη κατέθεσαν το παράνομο ηχητικό απόσπασμα στον πρώην Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, που τότε διενεργούσε έρευνα, μετά από μηνυτήρια αναφορά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, για τις τυχόν ευθύνες της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, η οποία διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor One».
Στο ακροατήριο ήταν παρών ο μηνυτής, επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης και ο Αλέξης Κούγιας, ενώ απών ήταν ο Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Αλέξη Κούγια, που ήταν δισυπόστατος.
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους.
Να σημειωθεί ότι, είναι δεύτερη φορά, που ο Αλέξης Κούγιας κατηγορείται για παράνομη υποκλοπή ιδιωτικής συνομιλίας.
Η πρώτη αφορούσε μήνυση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και τότε είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος του ποινικολόγου.
Το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ, επειδή στο μεταξύ άλλαξε ο νόμος και το αδίκημα έγινε πλημμέλημα, με αποτέλεσμα η κατηγορία να παραγραφεί.