Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Βαξεβάνης - Φιλλιπάκης κατηγορούμενοι στον Αρειο Πάγο σήμερα


Συνεχίζεται στον Αρειο Πάγο σήμερα, η κλήση σε απολογία δημοσιογράφων, που κατηγορούνται, για στοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis.
Σήμερα έχουν κληθεί από την Ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης και ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης.
Και οι δύο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της ογκώδους δικογραφίας, που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες σελίδες, να ενημερωθούν για τα στοιχεία που έχουν συλλέξει σε βάρος του οι δικαστικές αρχές και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» διώκεται για δύο περιπτώσεις κακουργηματικής συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, για πλημμεληματική συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία και συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.
Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη προκάλεσε έντονες επικρίσεις, καθώς συνδέθηκε με τις δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις, για τον πρωθυπουργό και την σύζυγό του.
Η ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου έχει ήδη δώσει προθεσμίες στους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους κατηγορούμενους στην υπόθεση με κεντρικό ερευνώμενο πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Αφού ολοκληρωθούν οι απολογίες των εκδοτών και των δημοσιογράφων, η ανακρίτρια αναμένεται να αποστείλει κλήσεις σε απολογία σε ς Διαφθοράς και τέλος στον πρώην Υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ειδικό δικαστήριο.