Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

"Συγκάλυψη της αλήθειας, πάντως, δεν πρόκειται να υπάρξει».


Γιά προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας κατηγορεί τον Αλέξη Κούγια, ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη, 
που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα, όταν αστυνομικοί γάζωσαν με 38 σφαίρες το κλεμμένο όχημα όπου επέβαινε με δύο ακόμα νεαρούς ομόφυλούς του.
Ο κ. Κούγιας, που υπερασπίζεται τους επτά κατηγορούμενους αστυνομικούς, ισχυρίζεται με ανακοίνωση το ότι, ο Νίκος Σαμπάνης ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, που δέχθηκε τα αστυνομικά πυρά στο Πέραμα, ενώ επικαλείται αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης και το αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA και ενώ κάνει λόγο για επιβεβαίωση των ισχυρισμών των εντολέων του με «πανηγυρικό τρόπο».
Ο δικηγόρος της οικογένειας Σαμπάνη Θανάσης Καμπαγιάννης τονίζει σε σχετικό σχόλιο ότι, «τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν για την αλήθεια απέναντι στη σκηνοθεσία που επιχειρείται να εμφανιστεί ο Νίκος ως οδηγός, προκειμένου να "δικαιολογηθεί" η ανθρωποκτονία του».
Και προσθέτει: «Οι 36 σφαίρες από 7 περίστροφα, οι τρύπες από βολίδες στο αυτοκίνητο (όλες στην πλευρά του συνοδηγού και το οπίσθιο μέρος του οχήματος), το ηχητικό στο οποίο ακούγεται αστυνομικός να λέει "ο οδηγος έφυγε", οι φωτογραφίες της θέσης του συνοδηγού γεμάτης αίμα, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πραγματικού οδηγού Ε.Ζ. που βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα στοιχεία αποδεικνύουν την αλήθεια, που δεν παραχαράσσεται ούτε με παραπλανητικές ανακοινώσεις ούτε με επιχειρήσεις συγκάλυψης».
Επίσης ο συνήγορος αναφέρει ότι, θα υπάρξει αντίδραση της οικογένειας και ότι, «θα τοποθετηθεί για όλα τα νεότερα έγγραφα της δικογραφίας μέσω υπομνήματος και διορισμού τεχνικού συμβούλου. Συγκάλυψη της αλήθειας, πάντως, δεν πρόκειται να υπάρξει».