Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Kια μετά θάνατον Τσοχατζόπουλου, συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες της Βίκυς Σταμάτη


ΠΗΓΗ: "AΔΕΚΑΣΤΟΣ"  στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Τα... απόνερα των υποθέσεων, για τις μίζες των εξοπλιστικών, για τις οποίες είχε καταδικαστεί τόσο ο αποβιώσας πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, όσο και η χήρα του Βίκυ Σταμάτη, εξακολουθούν να απασχολούν τη Δικαιοσύνη, ακόμη και μετά το θάνατο του.

Η υπόθεση, για την οποία είχε οδηγηθεί στη φυλακή εκτός από τον Ακη Τσοχατζόπουλο και η Βίκυ Σταμάτη, είχε προκαλέσει μιά παράπλευρη δικαστική αντιδικία, η οποία έκλεισε πρόσφατα στα ποινικά δικαστήρια.

Αφορούσε μήνυση την οποία είχε υποβάλλει εναντίον της κ. Σταμάτη ο άλλοτε στενός του συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Σμπώκος, γιά όσα είχε πει σε τηλεοπτική της συνέντευξη η χήρα του πρώην υπουργού, η οποία τον είχε αποκαλέσει "τσαντάκια".

Ο κ. Σμπώκος, ο οποίος παρότι καταδικασμένος για σειρά υποθέσεων, που αφορούσαν εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, όταν αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 κινήθηκε νομικά σε βάρος της Βίκυς Σταμάτη, υποβάλλοντας εναντίον της μήνυση, η οποία εκδικάστηκε στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απαλλακτική για τη Βίκυ Σταμάτη, που ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει και αγωγή του κ. Σμπώκου, ο οποίος διεκδικεί αποζημίωση, για προσβολή της τιμής του.