Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ολα του... "γάμου" δύσκολα...


"Ολα του γάμου δύσκολα", κατά τη δημοφιλή λαική ρήση, η οποία επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας των δικαστηρίων, που βάσει του νόμου Φλωρίδη... "πάντρεψε" τα Ειρηνοδικεία με τα Πρωτοδικεία, με στόχο, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης "την ορθολογικότερη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού που υπηρετεί στη δικαιοσύνη και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων".

Οπως κάθε... γάμος, έτσι και η ενοποίηση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία, φέρνει αλλαγές, ανακατατάξεις και πολλά... μαστορέματα...

Αυτό συμβαίνει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, τα οποία μεταμορφώνονται, καθώς από τις 16 Σεπτεμβρίου, που θα τεθεί σε ισχύ ο νέος δικαστικός χάρτης, θα πρέπει να έχουν εξοικονομηθεί δικαστικές αίθουσες, καθώς Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο... έσονται εις σάρκαν μία.

Συνεργεία έχουν αναλάβει τις οικοδομικές εργασίες, ενώ ο Πρόεδρος της διοίκησης του Πρωτοδικείου Χριστόφορος Λινός, δεν προβλέπεται να κάνει διακοπές φέτος, καθώς παραμένει επί ποδός, για τις χωροταξικές αλλαγές των δικαστηρίων.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα εκδικαζονται μόνον ποινικές υποθέσεις και κάποιες ειδικές διαδικασίες των πολιτικών δικαστηρίων, όπως αυτοκίνητα, διαζύγια κλπ.

Ο κύριος όγκος των αστικών υποθέσεων, πολλές από τις οποίες δικάζονταν από το πρώην Ειρηνοδικείο, μεταφέρονται στο κτίριο του Πρωτοδικείου (και πρώην Ειρηνοδικείου_ στην οδό Δέγλερη.

ΠΗΓΗ: "AΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"