Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ανεπίδεκτος μαθήσεως ο Αυγενάκης!


Δικαστική έρευνα σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη,  για την επίθεση του κατά εργαζόμενου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Προηγήθηκε κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το περιστατικό από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ), ενώ υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι, άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Σημειώνεται πως μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το επεισόδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε με καθυστέρηση τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ωστόσο ο βουλευτής ανακοίνωσε πως σέβεται την απόφαση αλλά δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.