Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ούτε... καρφίτσα στο Πολεμικό Μουσείο, με Καραμανλή - Σαμαρά!



 Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, όπου ξεκίνησε πριν από λίγο η εκδήλωση γιά  την παρουσιαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη " Οι ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ", με βασικούς ομιλητές δύο πρώην Πρωθυπουργούς, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.

Μέσα και έξω από την αιθουσα επικρατεί το αδιαχώρητο, με πάρα πολύ κόσμο, που έχει  κατακλύσει το χωρο του Πολεμικού Μουσείο και έχει στριμωχτεί ακόμη και όρθιος!

Δεν περιγράφεται το τι έγινε από χειροκροτήματα και επευφημίες κατά την είσοδο του Κωστα Καραμανλή, ο οποίος προσήλθε στην αιθουσα με τη σύζυγο του Νατάσα Παζαίτη, η οποία κυριολεκτικά έλαμπε, με νεο κοντοκουρεμένο λουκ και ένα πολύ κομψό off white κοστούμι.

Με τον ίδιο θερμό τρόπο ο κόσμος υποδέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά, που μπήκε στην αίθουσα μετά τον Κώστα Καραμανλή.

Πολλοί απο τους παρευρισκόμενους φωναξαν ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, αλλά ο πρωην πρωθυπουργός τους έκανε νόημα να σταματήσουν.

Ορθιος ο κόσμος χειροκροτούσε τον Κώστα Καραμανλή, οταν τον ανηγγειλε η δημοσιογράφος Μάρθα Λεκάκου, που συντονίζει την εκδήλωση, ενώ με τον ίδιο τροπο ανταποκριθηκε  οταν η παρουσιαστρια της εκδήλωσης ανήγγειλε τον Αντωνη Σαμαρά.

Ιδιαίτερα χλιαρό το χειροκρότημα, όταν ακουστηκε οτι, στην εκδήλωση παραβρίσκεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Πρώτος πήρε ο Αντώνης Λιβάνης, ο εκδοτικός οίκος του οποίου εξέδοσε το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, ενώ είναι και ο διοργανωτής της βραδιάς.

Στην περιγραφή του βιβλίου που έγραψε ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κοττάκης, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη αναφέρεται το εξής: «Το αόρατο νήµα που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωµατία των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές κατά του πρώην πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον Δεκέµβρη του 2008 ξετυλίγεται για πρώτη φορά µέσα από πλήθος ντοκουµέντων και νοµικών κειµένων, φωτίζοντας τους πραγµατικούς πρωταγωνιστές αλλά και κάθε µορφής επιδιώξεις στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραµανλή».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν η