Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Απονομή Δικαιοσύνης, με ταχύτητα... χελώνας!

 



ΠΗΓΗ: "AΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Αγνωστο παραμένει ακόμη, εάν οι νομικές και δικονομικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, που επέβαλλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, θα βελτιώσουν την ταχύτητα απονομής της, ή θα καταλήξουν στη γνωστή λαική ρήση: "Η εγχείρηση πέτυχε, ο... ασθενής πέθανε"!

Εαν ωστόσο υπήρχε... ΝΟΜΠΕΛ βραδύτητας απονομής δικαιοσύνης, θα το κέρδιζε οπωσδήποτε δίκη, που αφορά οικονομική αντιδικία, μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς (τότε Αγροτικής), με την Βank Saderat Iran, η οποία εκκρεμούσε δικαστικά επί ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Απίστευτο και όμως ελληνικό, η αντιδικία ξεκίνησε τη διαδρομή της στα ελληνικά δικαστήρια το 1980 και η πρωτόδικη απόφαση εξεδόθη το 2010, ενώ η υπόθεση τελεσιδίκησε το 2015.

Εκτοτε, ο συνήγορος, που εκπροσωπούσε το θύμα προσέφυγε κατά της χώρας μας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, γιά καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης.

Κι ακόμη απόφαση δεν έχει βγει...

Μέχρι τώρα πάντως, για ένα απλό τροχαίο με τραυματισμό, που θεωρείται υπόθεση ρουτίνας στη Δικαιοσύνη, για να προσδιοριστεί η δίκη σε πρώτο βαθμό, απαιτείται χρονικό διάστημα 4 με 5 ετών, μόνο και μόνο για να φτάσει στο ακροατήριο.

Με τις συνήθη πρακτική των αναβολών, ζήσε... Μάη μου!

Το αποδεικνύει υπόθεση με θύμα υπάλληλο της Πολωνικής Πρεσβείας, η οποία έπεσε θύμα τροχαίου με δράστη Αλβανίδα.

Το τροχαίο ατύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε η Πολωνή και το ανήλικο ανήλικο κοριτσάκι της, συνέβη τις 13 Αυγούστου 2021.

Κι ενώ η υπόθεση δεν εμφανίζει κάποια προανακριτική δυσκολία, που θα καθυστερούσε την έρευνα, προσδιορίστηκε η δίκη σε πρώτο βαθμό, στις 5 Μαρτίου 2025!!