Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Στα αζήτητα η έρευνα, για την παραγραφή του σκανδάλου της Siemens


ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Xωρίς αποτέλεσμα παραμένει μέχρι σήμερα η έρευνα, που είχε παραγγείλει ο ίδιος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, από το Σεπτέμβριο του 2022, για την απόφαση απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Siemens από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με αφορμή την έκδοση της απόφασης, που έβαλε ταφόπλακα διά της παραγραφής σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, είχε παρέμβει στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, για να διαπιστωθεί ποιοί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ευθύνονται, γιά την παραγραφή της υπόθεσης της siemens, που οδήγησε στην ατιμωρησία των εμπλεκομένων.

Εν ολίγοις ο κ. Ντογιάκος ζητούσε από ανώτατο εισαγγελέα, στον οποίον είχε αναθέσει την έρευνα, να ελέγξει όλους, όσους κατά καιρούς αναμείχθηκαν στις έρευνες της υπόθεσης με τα μαύρα ταμεία της Siemens και να εστιάσει στο ποιοι και γιατί καθυστέρησαν, ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί στην παραγραφή των αδικημάτων και ουσιαστικά στην ατιμωρησία των εμπλεκομένων.

Κι ενώ ακόμη δεν έχουμε μάθει από την έρευνα, που είχε παραγγείλει ο κ. Ντογιάκος, ποιοι δικαστές και εισαγγελείς ευθύνονται, για την ταφόπλακα στη siemens, την περασμένη Τρίτη το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, απέδωσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία, που είχαν κατασχεθεί ως προιόντα δωροδοκίας (χρήματα, ακίνητα), όχι μόνον στους αθωωθέντες, αλλά και σε αυτούς, που περέμειναν ατιμώρητοι λόγω παραγραφής.

Μήπως θα περιμένουμε και η έρευνα για την παραγραφή, να οδηγηθεί κι αυτή σε... παραγραφή?