Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΦΡΙΚΗ: Η μία έκανε ηλεκτροσόκ στο σκύλο της, για μην λερώνει στο σπίτι κι άλλος τον γρονθοκόπησε δημόσια!

 


ΠΗΓΗ: "AΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Δύο υποθέσεις πρωτοφανούς βαναυσότητας κακοποίησης σκύλων στον Πειραιά, έφτασαν στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος, για τα ζώα και το περιβάλλον Εισαγγελείς Πρωτοδικών Θόδωρος Σακελλαρόπουλος, για να σωθούν τα ζώα, έβγαλε διάταξη με την οποία αφαιρέθηκαν οριστικά από τους ιδιοκτήτες τους.


Παράλληλα ο εισαγγελέας κίνησε ποινική διαδικασία εναντίον των βασανιστών των σκύλων, που αντιμετωπίζουν βαριές ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές.

Στην πρώτη περίπτωση, που δεν έχει προηγούμενο, 25χρονη έκανε... ηλεκτροσόκ στο σκύλο της, για να τον "εκπαιδεύσει", να μην λερώνει μέσα στο σπίτι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, βιντεοσκοπούσε τις κτηνώδεις πράξεις της και ανέβαζε τα βίντεο στο διαδίκτυο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, το ηλεκτροσοκ στο άτυχο ζώο δεν ήταν αρκετό, για να το αποτρέψει να μην κάνει τις ανάγκες του στο σπίτι, ενώ παράλληλα ζητούσε από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της, να της υποδείξουν άλλους τρόπους... εκπαίδευσης του σκύλου.

Ευτυχώς, το βίντεο με τον άγριο βασανισμό του ζώου είδε μία γυναίκα - μέλος φιλοζωικής ομάδας και υπέβαλλε εναντίον της βασανίστριας μήνυση.

Η 25χρονη, που έκανε ηλεκτροσόκ στο σκυλί της, εντοπίστηκε και με παρέμβαση του εισαγγελέα, το ζώο της αφαιρέθηκε.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Πειραιά κ. Σακελλαρόπουλος, ο οποίαος αφαίρεσε το ζώο από την 25χρονη, που το βασάνιζε, με αυτό το φριχτό τρόπο, έβγαλε συμπληρωματική διάταξη, με την οποία απαγορεύτηκε στην ιδιοκτήτρια του ζώου όχι μόνο να επαναποκτήσει το σκυλί, αλλά της απαγόρευσε να αποκτήσει όχι μόνον σκύλο, αλλά και οποιοδήποτε ζώο στο μέλλον.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, σε δημόσια θέα, ξέσπασε με μανία στο σκύλο του, χτυπώντας με μπουνιές και κλωτσιές και αφήνοντας τον σχεδόν ημιθανή και αιμόφυρτο σε δρόμο της Νίκαιας.

Το φρικτό περιστατικό με την κτηνωδία σε βάρους του ζώου, αντελήφθη μία περαστική, η οποία έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος εκδικητικά εστράφη εναντίον της και τη μήνυσε γιά ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο εισαγγελέας Πειραιά κ. Σακελλαρόπουλος αφαίρεσε το σκυλί από τον ιδιοκτήτη και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Και στις δύο περιπτώσεις τα σκυλιά μεταφέρθηκαν σε καταφύγια.

Τα ίδια και στην Κρήτη, όπου κι εκεί η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα και συνελήφθη ένας άνδρας, που κρατούσε τον σκύλο του χωρίς φαγητό και νερό δεμένο σε βαρελόσπιτο μέσα στον καύσωνα, στα Χανιά της Κρήτης.

Με εντολή εισαγγελέα οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία, που δέχτηκαν πήγαν στο σημείο και διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το σκυλί.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου.