Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Στις 14 Μαίου η "Πυθία" του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή


Στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων, που θα δικάσουν την υπόθεση της σχεδιαζόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς επίσης και τις τηλεφωνικές υποκλοπές της εποχής, περιορίστηκαν οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
Η δίκη δεν ξεκίνησε σήμερα, καθώς εκδικαζόταν υπόθεση δολοφονίας και το δικαστήριο διέκοψε, για την υπόθεση “Πυθία”, για τις 14 Μαίου.
Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Αμερικανός πράκτορας Basil William.
Η εμπλοκή του κ. Καρχιμάκη αφορά διαρροή απόρρητων εγγράφων, για την οποία κατηγορήθηκε ο ίδιος και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.
Παρά το ότι, απαλλάχθηκαν σχετικά με την διαρροή, παρέμεινε ένα σκέλος της κατηγορίας σε βάροςτου πρώην υπουργού.
Στο δικαστήριο σήμερα ο συνήγορος του πρώην υπουργού Βασίλης Δημακόπουλος δήλωσε κώλυμα στο πρόσωπό του, επειδή δίκαζε στην Καλαμάτα, ενημερώνοντας το δικαστήριο μέσω συνεργάτη του ότι, δεν θα μπορούσε να παρασταθεί σήμερα.

Δεν εμφανίστηκε σ
το δικαστήριο, όπως ήταν αναμενόμενο και ο κατηγορούμενος Basil William, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης ήδη από το 2015, όταν η υπόθεση ήταν στο στάδιο της ανάκρισης.
Φέρεται ως πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας και κατηγορείται για το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση, την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.
Ως μάρτυρες παραβρέθηκαν στο δικαστήριο οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και Κώστας Μπίκας, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης.