Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αθώοι η ηθοποιός Χριστίνα Παππά και ο γιός της, γιά τα ναρκωτικά του Lilishu

Αθωώθηκαν  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η ηθοποιός Χριστίνα Παπά και ο γιός της Δημήτρης, που ήταν κατηγορούμενοι στην υπόθεση του γνωστού ρεστωραν του Κολωνακίου "Lilishu", που έγινε γνωστό ως το "σουσάδικο της κόκας", όπου, σύμφωνα με την κατηγορία διακινούντο ναρκωτικά σε  μέλη της αθηναικής ελιτ.
Το δικαστήριο, με πρόεδρο την κ. Νικολακούδη και εισαγγελέα την κ. Σκαφιδά, έκριναν ότι, η γνωστή ηθοποιός και ο γιός της δεν γνώριζαν ότι, διακινούντο ναρκωτικά στην επιχείρησή τους.
Γιά τον ίδιο λόγο το δικαστήριο αθώωσε τον  έτερο εκ των συνιδιοκτητών της επιχείρησης Βασίλη Σταθοκωστόπουλο, ενώ εκρινε ένοχο για διακίνηση τον τέταρτο συνέταιρο, ο οποιος μάλιστα φυγοδικούσε, συνελήφθη εκ των υστέρων και είναι κρατούμενος.
Από τους συνολικά 27 κατηγορούμενους αθωωθηκε επίσης γνωστός παρουσιαστής, ενω ατιμώρητη θα παραμείνει, λόγω παραγραφής της πράξης, μία ακόμη γνωστή ηθοποιός, που κρίθηκε περιστασιακή χρήστης.
Γιά τον "σκληρο πυρήνα" των κατηγορουμένων, που φέρονται οτι, τον αποτελούσαν πέντε Αλβανοί και τρεις έλληνες, το δικαστήριο αποφάσισε οτι, είχαν συγκροτήσει δύο εγκληματικές οργανώσεις και μία συμμορία, μεσω των οποίων έκαναν εμπορια και διακίνηση ναρκωτικων.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους συνολικά δέκα κατηγορούμενους, στους οποίους δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Αυτή την ώρα το Τριμελές Εφετείο  Κακουργημάτων συσκέπτεται για την επιμέτρηση των ποινών στους κατηγορούμενους.