Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Τριγμοί... γιά την επανεκλογή Τουλουπάκη.Ποιοί μιλάνε για... "παγίδα"

Τριγμούς στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης, με φόντο τη... Novartis, έχει προκαλέσει ο τρόπος επανεκλογής της εισαγγελέα εφετών Ελένης Τουλουπάκη, γιά δεύτερη διετία, στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Το ερώτημα, "εάν θα ανανεωθεί η θητεία της  Ελένης Τουλουπάκη στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς", που τέθηκε στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΠ και όχι το "ποιός από τους τρεις υποψηφίους εισαγγελείς εφετών (Τουλουπάκη - Τζώνη - Βεργώνη) είναι ο καταλληλότερος, για τη θέση του Εισαγγελέα Διαφθοράς, θεωρήθηκε από ορισμένους "παγίδα".
Κι αυτό γιατί, η θετική απάντηση, που δόθηκε από την πλειοψηφία των ανωτάτων δικαστικών (8 -3) στο ερώτημα "Τουλουπάκη ή όχι;", που εισήγαγε ο αντιεισαγγελέας ΑΠ κ.  Σαλίχος, ο οποίος είχε οριστεί εισηγητής, απέκλειε αυτομάτως την πιθανότητα, να αξιολογηθούν οι συνυποψήφιοι της εισαγγελείς Χαράλαμπος Τζώνης και Στάθης Βεργώνης.
Κατά μία άλλη άποψη ωστόσο, η διαδικασία, που ακολουθήθηκε ήταν η σωστή, καθώς πρώτα έπρεπε να τεθεί το θέμα της συνέχισης της θητείας της κ. Τουλουπάκη και εαν η απάντηση ήταν αρνητική, τότε έπρεπε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην αξιολόγηση των άλλων συνυποψηφίων της.