Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Ευθύνες για τον εικονολήπτη, που σκοτωθηκε στο Σαιτοπόλεμο στην Καλαμάτα

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας κρατούνται ο αντιδήμαρχος της πόλης και έξι άτομα, που συνελήφθησαν, μετά από την τραγική κατάληξη, που είχε το έθιμο του σαιτοπολέμου, το οποίο βάφτηκε με αίμα, αφού στοίχισε τη ζωή του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρικάκη.
Ο άτυχος εικονολήπτης, φωτορεπόρτερ και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού "Παλμός 90,5", που κάλυπτε την εκδήλωση, έπεσε νεκρός από αδέσποτη σαίτα, που εκσφενδονίστηκε στον αερα, στη διάρκεια της αναβίωσης του πασχαλινού εθίμου.
Οι συλληφθέντες θα οηγηθούν στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθεί εναντιον τους ποινικη διωξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται εάν  ειχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, καθώς η εκδήλωση γινόταν στο χωρο του δημοτικού παρκινγκ, με το κοινό - ανάμεσα στο οποίο και πολλά μικρά παιδιά - να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τους οπλισμένους σαιτομάχους.
Αυτόπτες είπαν στις "Δικογραφίες" ότι, ήταν ελλιπη τα μετρα ασφαλείας, καθώς δεν υπήρχε γιατρος και ασθενοφορο στην εκδηλωση και τόνισαν οτι, έπαιξε ρολο και το γεγονός ότι, τα τελευταια χρόνια η εκδήλωση γίνεται στο Δημοτικό Πάρκινγκ, σε αντίθεση με το προηγούμενο διαστημα, που γινόταν στο γήπεδο της Καλαμάτας, οπου ο χωρος ειναι μεγαλύτερος και ο κόσμος, που παρακολουθουσε περισσότερο ασφαλής.


Σύμφωνα με όσα έγραψαν τοπικα sites "Το κοινό παρακολουθούσε το δρώμενο κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τα χέρια των σαϊτομάχων όταν δύο σαϊτες εκτοξεύθηκαν στον άερα σκορπώντας τον τρόμο στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Η εκδήλωση διεκόπη όταν από τα μικρόφωνα μία φωνή καλούσε να έρθει ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε μετά από μερικά λεπτά. Κατόπιν η φωνή έκανε έκκληση για γιατρό από το πλήθος.
Την αναβίωση του εθίμου του σαϊτοπόλεμου διέκοψε ο ίδιος ο δήμαρχος με μία λιτή ανακοίνωση: «Καλησπέρα σας και πάλι και χρόνια πολλά. Σας ομιλεί ο δήμαρχος. Η εκδήλωση θα διακοπεί λόγω ατυχήματος».
Εξοργισμένες φωνές ακούστηκαν από το πλήθος για την έλλειψη παρουσίας γιατρού και ασθενοφόρου στον χώρο της εκδήλωσης κατά την οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχουν προκύψει σοβαροί τραυματισμοί λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που ενέχει η αντίδραση της φωτιάς με το μπαρούτι.
Ο επίλογος για τον πενηντάχρονο φωτορεπόρτερ γράφτηκε επίσημα στο νοσοκομείο Καλαμάτας με την ανακοίνωση του θανάτου του από τους ιατρούς που αντιμετώπισαν το περιστατικό, παρουσία φίλων του θύματος, ρεπόρτερ και αυτοδιοικητικών".