Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Τη Δευτέρα η απόφαση στην πρώτη δίκη Πάσσαρη

Τέσσερεις αστυνομικοί, που υπηρετούσαν πριν από 19 χρόνια στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, κατέθεσαν στην πρώτη από τις τρεις δίκες, με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, που ξεκίνησαν χτες.
Η υπόθεση, για την οποία κατηγορείται, αφορά ηθική αυτουργία σε εκρήξεις.
Το μόνο, που γνώριζαν οι μάρτυρες είναι ότι, είχαν συλλάβει τότε τον πατέρα του Πάσσαρη, Ευάγγελο - ο οποίος στο μεταξύ αποβίωσε -  να έχει εκρηκτικά στη μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας του, τα οποία - σύμφωνα με την κατηγορία- σκόπευε να τοποθετήσει στο σπίτι επιχειρηματία, με σκοπό τον εκβιασμό.
Οπως είπαν οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους, στη δίκη που έγινε αργότερα, ακούστηκε ότι,δίνονταν εντολές μέσα από τις φυλακές, από το Ναστούλη και τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη να μπαίνουν βόμβες, για να εκβιάσουν καταστηματάρχες.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρέας Ταγαράκης, που εκπροσωπεί τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, ο οποίος εκτίει ποινές στη ΡουμανίαΚωνσταντίνος Πάσσαρης,είπε στο δικαστήριο ότι, ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία και τόνισε:
"θα αποδεχτώ για λογαριασμό του αυτά, που ο ίδιος αποδέχεται ότι, έκανε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι,ευθύνεται γιά όσα τον κατηγορούν.
Για την υπόθεση αυτή έχουν απαλλαγεί όλοι οι κατηγορούμενοι, που εμπλέκονταν τότε, λόγω παραγραφής.
Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει την Δευτέρα, για τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, αφού προηγουμένως ακούσει την πρόταση της εισαγγελέα και την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης.