Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Με... δόσεις η δίκη Πάσσαρη

Με... δόσεις θα γίνει η δίκη Πάσσαρη.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε πριν απο λίγο να προχωρήσει στην εκδίκαση των υποθέσεων, με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη, απορρίπτοντας το αίτημα του συνηγόρου του Ανδρέα Ταγαράκη, που ζήτησε αναβολή, μέχρι να εκδοθεί απο τις Ρουμανικές Δικαστικές Αρχές ο πελάτης του.
Το δικαστήριο θεώρησε τελεσίδικη την άρνηση του Ρουμανικού Εφετείου, να εκδοθεί προσωρινά στη χώρα μας ο Πάσσαρης, ο οποίος εκτίει εκεί ποινές ισοβίων και έκρινε ότι, πρέπει να προχωρήσει η δίκη, που εκκρεμεί σχεδόν 19 χρόνια, καθώς πολλά αδικήματα κινδυνεύουν με παραγραφή.
Η δίκη του Κωνσταντίνου Πάσσαρη θα γίνει σε τρεις ενότητες, καθώς τρεις είναι και οι δικογραφίες, στις οποίες είναι κατηγορούμενος.
Στην έδρα θα βρίσκονται οι τρεις τακτικοί δικαστές του ΜΟΔ, ενω για κάθε μία απο τις  τρεις δικογραφίες, στις οποίες είναι κατηγορούμενος, θα κληρωθούν και δικάσουν τέσσερεις διαφορετικοί ένορκοι.
Η πρώτη υπόθεση, στην οποία είναι κατηγορούμενος ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης καο  αφορά εκρηξεις βομβών, αναμένεται να ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι.
Η δίκη, με κατηγορίες γιά απόπειρες ανθρωποκτονιων, θα ξεκινήσει την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, ενώ η δίκη στην οποία ο Πάσσαρης είναι κατηγορούμενος, γιά πέντε δολοφονίες, θα ξεκινήσει την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου.
Σε όλες τις υποθέσεις, ο Πάσσαρης θα εκπροσωπηθεί απο το συνήγορο του Ανδρέα Ταγαράκη, ενω η αδελφή του αρχιφύλακα Αλεβιζόπουλου, που είναι και η μοναδική, η οποία παρίσταται ως πολιτική αγωγη απο τον συνήγορο της Αλέξη Αναγνωστάκη.