Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΝΤΡΟΠΗ! Ε, όχι και πρόστιμο 2.600 ευρω, στην 90χρονη, που πούλαγε τερλίκια...


Συνεχίζεται ο Γολγοθάς της 90χρονης, η οποία είχε συλληφθεί να πουλάει πλεχτές κάλτσες (τερλίκια) στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαρτίου.

Δεν έφτανε η ταλαιπωρία της υπέργηρης γυναίκας, στην οποία την υπέβαλαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμπελοκήπων Μενεμένης, όταν τη συνέλαβαν στη λαική αγορά, ήρθαν από πάνω και τα... σαίνια της Εφορίας Αμπελοκήπων, να της επιβάλλουν πρόστιμο 2.600 ευρώ, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις!

"Να τα κατάσχετε από τα έξοδα της κηδείας μου" τους απάντησε μέσω δικηγόρου.

Το πρόστιμο επιδόθηκε χτες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από δύο γυναίκες, οι οποίες της άρπαξαν μιά χρυσή καδένα, που φορούσε.

Οπως έγινε γνωστό, τα 2.500 ευρώ του προστίμου επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη... επαγγέλματος.
Να υπενθυμίσουμε ότι η σύλληψη της υπέργηρης γυναίκας είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για την λήψη αποτυπωμάτων, όπου και παρέμεινε 12 ώρες, μέχρι να αφεθεί ελεύθερη, με εντολή εισαγγελέα.
Μάλιστα, όπως είχαν καταγγείλει δικοί της άνθρωποι, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο αστυνομικό τμήμα την είχαν αφήσει χωρίς φαγητό και νερό.
Ωστόσο η ταλαιπωρία της δεν είχε σταμάτησε εκεί, καθώς τότε της είχε επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης, με εντολή να το πληρώσει στη ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης.
Τότε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα είχε δηλώσει ότι το πρόστιμο θα το πληρώσει το υπουργείο «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο».