Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Σαμαράς "έδωσε" Τσίπρα και "Ρασπούτιν" στον εισαγγελέα

Υπόμνημα 32 σελίδων, στο οποίο ανέφερε ονόματα και στοιχεία, για την υπόθεση της Novartis, κατέθεσε σήμερα στον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος προσήλθε ως μάρτυρας στην έρευνα, που διενεργείται, για το πως "στήθηκε" η Novartis, κατέθεσε νέα στοιχεία,  που συμπληρώνουν τις μηνύσεις που είχε καταθέσει εξαρχής, για το πώς ενοχοποιήθηκαν πολιτικά πρόσωπα, γιά λόγους σκοπιμότητας.
Ο πρώην πρωθυπουργός, που είχε αντιδράσει στην ενοχοποίηση του,  αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατήγγειλε ως ενορχηστρωτές της υπόθεσης την οποία αποκάλεσε «σκευωρία».
Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε πέραν των πολιτικών, στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα αλλά και τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.
Ο κ. Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, που κράτησε περίπου μισή ώρα,  δήλωσε:
«Εχω καταγγείλει εξαρχής την άθλια αυτή σκευωρία. Θα έρθουν όλα στο φώς».
Απαντώντας σε ερωτήσεις αν κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», απάντησε ότι, τους είχε ήδη κατονομάσει δημόσια.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν αποκαλύψατε τον "Ρασπούτιν”», ο κ. Σαμαράς απάντησε «τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα»