Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

"Ολοι οι δικαστές, που λειτουργούν στο σύστημα της ΕΠΟ ειναι ήδη λερωμένοι" (video)


Yπάρχουν δικαστές, που"λερώνονται" και δικαστές, που δεν "λερώνονται";
H απάντηση στην τηλεοπτική "Δίκη στο Open", την περασμένη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου:

Μαλάτος: Για να συνδέσω όλη τη συζήτηση, θα ήθελα να τοποθετηθώ ως εξής: Ο διαιτητής είναι δικαστής στον αγώνα. Και ο δικαστής είναι πράγματι διαιτητής εκτός αγώνα. Είτε είναι πειθαρχικός δικαστής στα όργανα της ΕΠΟ, είτε είναι τακτικός δικαστής, που ελέγχει θέματα σχετιζόμενα με το ποδόσφαιρο.
Μπενέα: Ο δικαστής είναι διαιτητής, δηλαδή στον αγώνα, που κάνουν οι διάδικοι..
Μαλάτος: Bεβαίως. Το πρόβλημα, που έχουν και οι δύο είναι ότι, έρχονται να λειτουργήσουν μέσα σε ένα σύστημα διεφθαρμένο. Και δυστυχώς, όποιος έρχεται να ασχοληθεί με αυτά τα διεφθαρμένα συστήματα, υπόκειται στον κίνδυνο, να κατηγορηθεί με ποικίλους τρόπους. Γιατί είναι τόσο μεγάλα τα συμφέροντα, που διακινούνται μέσα σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα, όπου κανείς σχεδόν δεν μπορεί να βγει αλώβητος. Εγώ έχω φτάσει στο σημείο, να πιστεύω, μήπως ήτανε προς όφελος και των δικαστων και του δικαστικού σώματος εν γένει, όσον αφορά την αξιοπιστία του, οι τακτικοί δικαστές, να αποσυρθούν τελείως από τα όργανα του ποδοσφαίρου.Δεν μιλώ για την τακτική Δικαιοσύνη..
Θωμαίδης: Γιά τα πειθαρχικά λέτε. Δώσανε αγώνα να μπούνε, να βγούνε τώρα;
Mαλάτος:H ίδια η Δικαιοσύνη θα πρέπει, εάν θέλει να αυτοπροστατευθεί
Θωμαίδης: Δηλαδή λέτε ότι, μπαίνουν στο ποδόσφαιρο και λερώνονται; Αυτό λέτε; E με συγχωρείτε
Μαλάτος: Ακριβώς αυτό λέω
Θωμαίδης: Τώρα όμως αποκαλύπτουμε ότι, υπάρχουν στοιχεία ότι, υπάρχουν υπόνοιες διαφθοράς μέσα στην ίδια τη Δικαιοσύνη
Μπενέα: Mήπως κ. Μαλάτο πρέπει να αλλάξει το σύστημα διορισμού των δικαστών στο ποδόσφαιρο; Δηλαδή να μην επιλέγει ο κρινόμενος τους κριτές του;
Mαλάτος: Λέω ότι, απο τη στιγμή που, τακτικοί δικαστές εκτός του συστήματος του ποδοσφαίρου “λερώνονται”, με τον οποιονδήποτε τρόπο, όπως τα παρουσιάσατε τώρα, φανταστείτε πόσο περισσότερο λερώνονται οι άνθρωποι, που υπηρετούν αυτό το σύστημα.
Θωμαίδης: Εμένα άλλο με ενοχλεί κ. Μπενέα. Οτι τους δικαστές, που δικάζουν τα πειθαρχικά στην ΕΠΟ, στη SL, ξέρετε ποιός τους επιλέγει;
Μπενέα: Μα αυτο δεν είπα τωρα κ. Θωμαίδη;
Θωμαίδης: Τους επιλέγει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ, δηλαδή οι ελεγχόμενοι διαλέγουν τους ελεγκτές τους. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαλέγουν τους δικαστές
Μπενέα: Αυτό είπα προηγουμένως στον κ. Μαλάτο.Αλλά θέλω να πω και κάτι ακόμη στον κ. Μαλάτο, που είναι γενικότερο για μένα. Οποιος θέλει να λερωθεί, λερώνεται. Οποιος δεν θέλει να λερωθεί, παραμένει καθαρός. Και επειδή είμαι πολλά χρόνια στο χώρο της Δικαιοσύνης, έχω δει και το φαινόμενο, που περιγραψατε κατά κόρον, αλλά έχω δει και ανθρώπους, που παραμένουν καθαροί.To τι τραβάνε είναι άλλο θέμα.

Μαλάτος: Να σας πως γιατί, αυτή τη στιγμή, όλοι οι δικαστές, που λειτουργούν στο σύστημα της ΕΠΟ ειναι ήδη λερωμένοι. Για τον απλούστατο λόγο ότι, αποδέχονται να εφαρμόζουν κανονισμούς της ΕΠΟ, οι οποίοι δεν έχουν περάσει από τον προβλεπόμενο έλεγχο νομιμότητος, που προβλέπει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.
Δείτε το βίντεο: