Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Αγγελής: :"Tρέξτε την εναντίον μου έρευνα"

Αίτηση, με την οποία ζητάει να επισπευστεί η ποινική διερεύνηση των καταγγελιών της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη εναντίον του, έχει υποβάλλει ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής στον προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη.
Ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννης Αγγελής, τον οποίον έχει κατηγορήσει η κ. Τουλουπάκη ότι,  με ενέργειές του επιχειρούσε να «μπλοκάρει» την έρευνα της Novartis, έχει ζητήσει από τον προιστάμενο της Εισαγγελίας, να "τρέξει" η εναντίον του έρευνα, την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Σακκάς, προκειμένου, να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Στην αίτηση του ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητάει ακόμη,  να κληθεί και ο ίδιος, για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις και απαντήσεις στις καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη ότι, ως επόπτης της έρευνας δεν θέλησε να πάρει συγκεκριμένα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους, προτρέποντάς τους να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust. Η εισαγγελέας υποστηρίζει, επίσης, ότι ο κ. Αγγελής πήρε παρανόμως δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους και επίσης ότι άλλαζε τις παραγγελίες που έδινε η ίδια στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης