Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Οσα είπε η Τουλουπάκη κατά Αγγελή


Μαραθώνια ήταν η κατάθεση της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, προκειμένου να υποστηρίξει τις καταγγελίες της σε βάρος του αντιεισαγγελεα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, τον οποίο κατηγορεί για παρέμβαση στην έρευνα της για Novartis.
Η κ. Τουλουπάκη έμεινε περισσότερες από 3 ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παπά, ενω φέρεται ότι, προσκόμισε στοιχεία.
Αναμένεται να καταθέσουν στον ίδιο εισαγγελέα, γιά την ίδια υπόθεση οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, οι οποίοι χειρίζονται από κοινού την έρευνα για Νovartis.
Η κ. Τουλουπάκη επέμεινε στις αρχικές της καταγγελίες ότι, ο εποπτεύων τότε την έρευνα αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής υφάρπαξε απόρρητα έγγραφα, μέρος των οποίων έχει επιστρέψει, ενω φέρεται να περιέγραψε, πως οδηγήθηκαν σε... διαζύγιο οι σχέσεις με Αγγελή.
Είπε ακόμη ότι, ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της, φέρεται να μπήκε ο κ. Αγγελής, συνοδεία αστυνομικού, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για τη NOVARTIS και άλλες υποθέσεις.
Η κ. Τουλουπάκη κατηγόρησε τον πρώην επόπτη της, για ωμες παρεμβάσεις στο έργο της, ενω φέρεται ότι, αναφέρθηκε σε περιστατικά  όπου ο αντεισαγγελέας ΑΠ άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης καταλογίζοντας του προσπάθεια καθυστέρησης στην έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για τη Novartis.
Τέλος, για τη συνάντηση με αμερικανούς αξιωτούχους στη Βιέννη, το Δεκέμβριο του 2018, ισχυρίστηκε ότι, οι οι Αμερικανοί επιχείρησαν να δώσουν προφορικα συγκεκριμένα επιβαρυντικά στοιχεία, που κατείχαν για Έλληνα πολιτικό τον οποίο και κατονόμασαν αλλά ο κ. Αγγελής αρνήθηκε την παραλαβή τους με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραδίνονται προς τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.