Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Πονοκέφαλος στον Αρειο Πάγο η... γονιμότητα εισαγγελέων

Πρώτος.. πονοκέφαλος, για τον νεοεκλεγέντα εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα τα κενά σε εισαγγελίες της χώρας λόγω... κυήσεων!
Γυναίκες εισαγγελείς, που κυοφορούν, ζητάνε άδειες τοκετού, με αποτέλεσμα,  να δημιουργούνται κενά στις συνθέσεις των δικαστηρίων, τα οποία πρέπει να καλυφθούν, καθώς ξεκινάει στις 16 Σεπτεμβρίου το νέο δικαστικό έτος και δεν θα μπορούν να προχωρήσουν οι δίκες, χωρίς εισαγγελέα στην έδρα.
Οταν το 70 με 80 τοις εκατό της Δικαιοσύνης γυναικοκρατείται, είναι λογικό γυναίκες εισαγγελείς και δικαστές, που βρίσκινται σε ηλικία γονιμότητας, να κυοφορήσουν, με αποτέλεσμα τις άδειες κύησης.
Μία από τις περιπτώσεις, που απασχολεί την Εισαγγελία ΑΠ , αφορά πολύ μεγάλη Εισαγγελία Πρωτοδικών της Περιφέρειας, όπου συνέπεσε να κυοφορούν ταυτόχρονα και οι δύο αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών, που υπηρετούν εκεί.
Ο νέος εισαγγελέας ΑΠ Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος ανέλαβε από σήμερα τα καθήκοντά του, βρήκε τη λύση άμεσα, προκειμένου να μην μείνουν... ορφανές απο εισαγγελέα οι δίκες, που επίκεινται να ξεκινήσουν.
Η αντιεισαγγελέας, που βρίσκεται σε πιό προχωρημένη εγκυμοσύνη, θα αντικαθίσταται στις δίκες απο συνάδελφο της, ο οποίος θα αποσπαστεί απο γειτονική δικαστική περιφέρεια.
Η συνάδελφος της, που δεν είναι σε τόσο προχωρημένη κύηση, θα παραμείνει προσωρινά, μέχρι να αντικατασταθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.